Насловна Вијести Република Српска Изабрани вршиоци дужности чланова Предсједништва СДС-а

Изабрани вршиоци дужности чланова Предсједништва СДС-а

251
0

 Главни одбор СДС-а изабрао је данас вршиоце дужности чланова страначког Предсједништва, који ће ту функцију обављати најкасније до маја наредне године, када је крајњи рок за одржавање Изборне скупштине странке, рекао је вршилац дужности предсједника СДС-а Милан Миличевић.

Осим Миличевића, то тијело ће чинити Вукота Говедарица, Љубиша Петровић, Ђорђе Милићевић, Милан Радовић, Милан Петровић, Јовица Радуловић, Дарко Бабаљ, Маринко Божовић и Желимир Нешковић.

Миличевић је рекао новинарима, након вишечасовне сједнице Главног одбора СДС-а, да по статуту Предсједништво чини 15 чланова, те да ће он ускоро предложити још пет имена.

Он је најавио ће делегација СДС-а, са њим на челу, у понедјељак, 28. новембра, ићи у Сарајево, гдје ће разговарати са руководством СДП-а, те додао да је на Главном одбору закључено да се иде на тај састанак али да се “неће пристајати ни на какве услове који нису у интересу прије свега Републике Српске”.

“Ако говоримо о евентуалном уласку у власт на нивоу БиХ, то математички није немогуће да се уради и да практично СДС буде дио тог система заједно са опозиционим партијама, али не по сваку цијену”, рекао је Миличевић.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстДачић објаснио зашто Србија не може да призна Косово
Сљедећи текст„Пулс града“, РТВИС, 26.11.2022. (ВИДЕО)