Насловна Најновије Изабрани делегати у Вијеће народа Српске

Изабрани делегати у Вијеће народа Српске

156
0
На другој посебној сједници Народне скупштине Републике Српске, изабрани су делегати у Вијећу народа Републике Српске.

Од укупно 28 делегата, по осам је из српског, хрватског и бошњачког народа, те четири делегата из реда осталих.

Из реда српског народа изабрани су: Огњен Жмирић, Војислав Глигић, Марија Топић Николић, Драгутин Шкребић, Никола Ковачевић, Маринко Драгишић, Љубиша Крунић, Живко Марјанац.

Из реда хрватског народа: Јосип Јерковић, Нада Тешановић, Мирко Панџа, Драгица Ковач, Марко Јоргић, Мијо Перкунић, Мирјана Матановић Бундало, Делфа Биберовић Шур.

Из реда бошњачког народа: Армин Хамзић, Адил Османовић, Алија Табаковић, Џевад Махмутовић, Игор Бошњак, Сребренка Голић, Аида Прешић, Амир Хуртић.

Из реда осталих: Јована Чаркић, Данијел Пухалић, Славиша Мркаја, Франц Сошња.

Извјештај Комисије за избор и именовање Народне скупштине о избору делегата у Вијећу народа упућен је Централној изборној комисији на потврђивање.

Посланици су јуче, на првој посебној сједници, изабрали делегате у Дом народа парламента БиХ, и то четири делегата из СНСД-а и једног из СДС-а.

У Дом народа БиХ иду Средоје Новић, Сњежана Новаковић Бурсаћ, Радован Ковачевић и Никола Шпирић и из СДС-а Желимир Нешковић.

Посланици су јуче изгласали и три потпредсједника Народне скупштине, то су социјалиста Петко Ранкић, из реда хрватског народа СНСД-ова Ања Љубојевић, а из бошњачког Мирсад Дуратовић.

Четврти потпредсједник из СДС-а биће изабран накнадно.

 
ИЗВОРртрс
Претходни текстБорјана Кришто кандидат за предсједавајућу Савјета министара
Сљедећи текстИ у суботу облачно, тмурно и претежно суво