Насловна Најновије Изабрани најљепши рукописи ћириличног писма

Изабрани најљепши рукописи ћириличног писма

214
0

Ленка Печеница Ковачевић из Власенице и ученица Основне школе „Десанка Максимовић“ Станари Лара Максимовић освојиле су прво мјесто на конкурсу за избор најљепшег ћириличног писма који је расписао Градски одбор Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Дервента.

Ковачевићева је побиједила у категорији грађанства, друго мјесто освојила је Бранкица Кузмановић из Дервенте, а треће Бошко Гајић из Дервенте, саопштено је данас из „Просвјете“.

У категорији ученика, друго мјесто освојила је Христина Асентић из ОШ „19. април“ Дервента, а треће Андреа Голубовић из Основне школе „Свети Сава“ из Источног Сарајева.

Похваљени су радови Нађе Ковачевић и Софије Ковачевић из ОШ „Вук Стефановић Караџић“ из Власенице, Николе Чоњића из ОШ „Милан Илић Чича Шумадијски“ Хан Пијесак, Ане Петковић из ОШ „Никола Тесла“ Дервента, те Давида Субића, Катарине Дувњак, Далиборке Радошевић и Теодоре Јевтић из ОШ „19. април“ Дервента.

Међу похваљеним је рад Марије Стевановић и Дуње Ћелић из ОШ „Вук Стефановић Караџић“ Добој и Младенке Радовановић из ОШ „Вук Стефановић Караџић“ Костајница.

На конкурс је стигло 140 радова из цијеле Републике Српске, а централна свечаност уручивања награда биће одржана у уторак, 30. маја, у просторијама Народне библиотеке „Бранко Радичевић“.

Из „Просвјете“ додају да је комисија обавила избор најљепшег ћириличног писма на празник Светих Ћирила и Методија, и да ће гост завршне свечаности када ће бити уручене награде бити професор Душко Певуља који ће говорити о теми „Љепота и значај српског ћириличног писма“.

Комисија за избор радила је у саставу професор српског језика Далиборка Малешевић, професор ликовне културе Вујадин Малешевић, књижевник Милорад Ђурђевић и протојереј-ставрофор Далибор Ђекић. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстМошти Светог Николаја стигле у Вазнесењску цркву у Београду
Сљедећи текстНевријеме погодило Бањалуку