Насловна Најновије Изборни дан почео без проблема

Изборни дан почео без проблема

143
0

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ саопштила је да су бирачка мјеста за гласање на општим изборима у БиХ отворена јутрос у 7.00 часова, када су са радом почела и 352 мобилна тима.

На појединим бирачким мјестима било је кашњења, а ЦИК наводи да су раазлози за то уобичајени и као на раније одржаним изборима: нису на вријеме извршене припреме за отварање бирачког мјеста, недолазак или кашњење чланова бирачког одбора и слично.

Кашњења у отварању бирачког мјеста била су у просјеку од 15 до 30 минута.

ЦИК је најавио да ће одзив бирача до 11.00 часова саопштити на конференцији за новинаре у 12.00 часова

Сва бирачка мјеста у Сарајевско-романијској регији су отворена.

У општини Источно Ново Сарајево већина бирачких мјеста јутрос је отворена на вријеме, осим два са већим бројем гласача на којима се каснило због пребројавања гласачких листића, речено је Срни у Општинској изборној комисији /ОИК/.

Већина мјеста отворена је у 7.00 часова. Право гласа у општини Источно Ново Сарајево има 11.257 бирача.

За њих је данас отворено 15 редовних бирачких мјеста, те једно за гласање на непотврђеним гласачким листићима и гласање у одсуству, а ангажована су и два мобилна тима.

Гласање на општим изборима у БиХ у општини Источна Илиџа јутрос је почело на вријеме и почетак изборног дана протиче без проблема, изјавио је Срни члан Општинске изборне комисије Александар Ристић.

Према његовим ријечима, сва 24 редовна бирачка мјеста и једно за гласање на непотврђеним гласачким листићима отворена су у 7.00 часова.

Ристић истиче да је на терен кренуло и шест мобилних тимова.

У општини Источна Илиџа право гласа на данашњим изборима има 13.486 гласача.

Бирачка мјеста за опште изборе у БиХ у општинама Пале, Трново и Источни Град јутрос су отворена у 7.00 часова и почетак изборног дана протиче без проблема, речено је Срни у општинским изборним комисијама.

У Општинској изборној комисији /ОИК/ Пале регистровано је укупно 19.956 бирача, који ће бирачко право моћи да искористе на 38 редовних бирачких мјеста и једном мјесту за гласање на непотврђеним гласачким листићима, а ангажована су и четири мобилна, те један ковид тим.

Право гласа у општини Трново има 1.210 бирача, а за њих су данас отворена четири редовна бирачка мјеста и једно за гласање на непотврђеним гласачким листићима. Ангажован је и један мобилни тим за гласање.

У општини Источни Стари Град за гласање на општим изборима регистровано је 1.070 бирача и они ће моћи гласати на четири редовна бирачка мјеста.

Бирачка мјеста на подручју општине Соколац отворена су на вријеме и без проблема, рекао је Срни предсједник Општинске изборне комисије /ОИК/ Драган Башевић.

Право гласа на овом подручју има 10.409 бирача, који ће моћи да гласају на 23 редовна бирачка мјеста, те путем једног мобилног тима.

На редовном бирачком мјесту у Дому здравља “Др Љубомир Ћеранић” придружено је и бирачко мјесто за гласање у одсуству и на непотврђеним гласачким листићима.

За изборни процес у овој изборној јединици евидентирано је 196 чланова и замјеника чланова бирачких одбора.

Башевић је навео да је евидентирано 400 посматрача од 61 политичког субјекта, колико их је пријављено у овој изборној јединици.

Бирачка мјеста у општини Хан Пијесак отворена су на вријеме, а право гласа има 3.168 бирач, рекла је Срни предсједник ОИК Јела Јосић.

Гласати се може на девет редовних бирачких мјеста и путем два мобилна тима који су већ кренули на терен.

За праћење изборног процеса у овој Изборбој јединици пријављена су 103 посматрача испред девет политичких субјеката који се налазе на листи на подручју општине Хан Пијесак, навела је Јосићева.

За рад у бирачким одборима именовано је 78 лица.

У Рогатици су сва бирачка мјеста отворена на вријеме и гласање протиче без проблема, рекла је Срни предсједник Општинске изборне комисије Неда Обрадовић.

Грађани са првом гласа, њих 8.940, моћи ће да гласају на 25 редовних бирачких мјеста путем два мобилна тима и на једном мјеста за гласање у одсуству.

За рад у бирачким одборима именовано је 212 лица.

Ток данашњих избора на подручју општине Рогатица пратиће 247 посматрача.

ИЗВОРСрна
Претходни текстКроз гусле струјао и бол и надање цијелог народа: 255 година од рођења Филипа Вишњића
Сљедећи текстСмијењен бирачки одбор због пронађених означених листића