Насловна Вијести Република Српска Извоз одређених дрвних сортимената биће забрањен до септембра

Извоз одређених дрвних сортимената биће забрањен до септембра

286
0

Савјет министара данас је на телефонској сједници једногласно усвојио одлуку о привременој забрани извоза одређених шумских дрвних сортимената, огревног дрвета и производа од дрвета, чији је предлагач Министарство спољне трговине и економских односа.

Министар спољне трговине и економских односа Сташа Кошарац изјавио је након сједнице да је овом одлуком предвиђена привремена забрана извоза обловине, пелета и огревног дрвета до краја септембра, односно на период од 90 дана.

Кошарац је нагласио да је пелет поскупио 155 одсто у односу на прошлу годину, а да се извоз пелета у првом кварталу повећао на 78 одсто у односу на исти период прошле године.

– Да није донесена ова одлука, ово би био удар на буџет грађана у БиХ – поручио је Кошарац.

Одлука ће бити објављена у Службеном гласнику и примјењиваће се 90 дана од дана ступања на снагу, а то је осмог дана од дана доношења, саопштено је из Савјета министара.

По истеку рока примјене, Савјет министара БиХ има могућност продужавати заштитне мјере предвиђене овом одлуком, на приједлог и на основу извјештаја Министарства спољне трговине и економских односа о учинцима примјене, а све до испуњења циљева увођења привремене забране извоза.

Савјет министара може преиспитати примјену ове одлуке и прије истека њеног важења у случању испуњења циљева њеног доношења, на основу достављеног извјештаја Министарства спољне трговине и економских односа БиХ.

ИЗВОРРТРС
Претходни текстПријем за најуспјешније матуранте СШЦ „Пале“ (ВИДЕО)
Сљедећи текстРуководство СШЦ “Пале” организовало пријем за најуспјешније матуранте (ВИДЕО)