Насловна Вијести Република Српска Изгорјела кућа Војина Павловића

Изгорјела кућа Војина Павловића

303
0

У братуначком селу Буљим у пожару је изгорјела обновљена кућа предсједника Удружења грађана „Источна алтернатива“ Републике Српске, Војина Павловића.

Павловић је рекао Срни да је полиција обавила увиђај и да се нада и вјерује да ће открити ко је изазвао пожар.

Он истиче да је тек наредне седмице требало да прикључи струју и да узрок пожара не може буде струјни контакт.

„Мислим да желе да ме уплаше да одустанем од борбе за националне интересе српског народа и самосталност Републике Српске. Искључујем било какву везу овог случаја са недавним референдумом за опозив начелника братуначке општине“, истакао је Павловић.

Он је подсјетио да му већ годину дана стижу телефонске пријетње, а да је посљедњу добио од извјесног хоџе из Мостара, што је пријављивао полицији, али нико због тога није одговарао.

„Нису процесуирани ни учесници муслиманског такозваног `марша мира` који су ми палили сијено, рушили ограду, разбацивали дрва приликом проласка кроз село које је у рату уништено и сваке године му причињавају додатну штету, не дозвољавајући његову обнову“, појашњава Павловић.

Он је затражио полицијску заштиту чланова породице и најавио наставак активности и борбе националне интересе српског народа и што тјешњу сарадњу и везу са братском Русијом.

Из Полицијске управе Зворник Срни је потврђено, да је синоћ око 22.00 часа пријављено да у селу Буљим у мјесној заједници Kравица гори тек обновљена дрвена кућа, чији је власник лице чији су иницијали В.П.

У полицији кажу да је ватра угашена око 23.00 часа, те да је о пожару обавијештено Основно јавно тужилаштво Бијељина које је наложило да се предузму све мјере и радње ради расвјетљавања овог случаја и да се достави извјештај о спроведеним активностима.

Из Удружења грађана „Источна алтернатива“ осудили су овај, како је наведено, злочиначки чин, оцијенивши да је ово директна пријетња и угрожавање живота Павловића као и чланова његове породице.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстВелико невријеме погодило Србију
Сљедећи текстПочело такмичење у лежању: „Само мало кичму да одморимо“