Насловна Најновије Излила се Ћехотина, могућа евакуација грађана

Излила се Ћехотина, могућа евакуација грађана

124
0

Служба заштите и спасавања у Пљевљима позвала је грађане да буду приправни након што су се излиле ријеке Везишница и Ћехотина јер ће, ако се ситуација искомпликује, морати да буду евакуисани.

Из Службе су истакли да је ситауција озбиљна и да је у току подизање насипа уз мост на Ћехотини на излазу из Пљеваља ка Ђурђевића Тари.

– Акумулационо језеро Отиловићи је пуно, сада се брана прелива и у овом моменту више не постоји могућност контроле тока ријеке Ћехотине помоћу акумулационог језера – саопштено је из Службе заштите и спасавања Пљевља.

Они додају да су јутрос упозорили неколико домаћинстава на повећање нивоа воде и указали им да се спреме за потенцијалну евакуацију.

У Беранама је због одрона на магистралном путу према Рожају саобраћај обустављен у насељу База, јер се огромна количина земље и шљунка обрушила на коловоз, а нанос је за собом повукао и стабла.

Полиција и надлежне службе су на терену, али се још није почело са уклањањем наноса, саопштили су из Општинског тима за заштиту и спашавање појашњавајући да је клизиште још „живо“.

ИЗВОРСрна
Претходни текстАлармантна ситуација на западу и сјеверу Косова
Сљедећи текстПроглашена ванредна ситуација у дијелу општине Рудо