Насловна Вијести Република Српска Икетов меморијал у Фибином календару – тријумф екипе из Црне Горе

Икетов меморијал у Фибином календару – тријумф екипе из Црне Горе

175
0

Екипа „Џи јунит“ из Бара у Црној Гори побједник је Деветог меморијалног турнира у баскету „Илија Ђуровић Ике“, који је на Градском стадиону у Фочи ове године, први пут под окриљем Фибе, окупио 14 екипа.

Кошаркаши из Црне Горе у финалу су савладали екипу „Источни клан“ са Пала резултатом 21:13, па су освојили новчану награду од 1.300 КМ и бодове за Фибину ранг-листу у такмичењу баскет три на три, док је пораженим финалистима припало 400 КМ.

Играч побједничке екипе Милош Милошевић каже да редовно наступају на турнирима у земљама региона и да су први пут у Фочи, након што су видјели да је Икетов меморијал најављен на Фибином сајту.

„Турнир је био квалитетан, одлична организација, финале је било јако, `Источни блок` је искусна екипа. Задовољни смо што смо дошли у Фочу и освојили турнир и искрено се надамо да ћемо учествовати и сљедеће године“, наводи Милошевић.

Девети Икетов меморијал окупио је на теренима крај Ћехотине уз седам фочанских екипа и баскеташе из општина из окружења, од Требиња до Пала и Вишеграда, те двије екипе из Црне Горе.

Марко Гутаљ из екипе „Кафаница“ са Пала, који је учествовао на овом турниру и прије двије године, каже да је видљиво да је такмичење много напредовало.

„Сваке године је све боље, а потврда тога је и да је уврштен у Фибин календар. Ове године је била конкуренција одлична уз двије изузетно јаке екипе из Црне Горе“, каже Гутаљ.

Играч „Титограда“ Павле Јовићевић истиче да се нису покајали што су први пут дошли у Фочу.

„Задовољство је бити дио овог турнира, драго нам је да видимо оволико публике. Нажалост, испали смо у четвртфиналу, али догодине ћемо бити опет ту“, каже Јовићевић.

Организатор турнира, Омладински покрет Фоча на овај начин његује сјећање на Илију Ђуровића Икета, наставника физичке културе и универзалног фочанског спортисту, који је једнако добро играо фудбал, кошарку и одбојку, а на Међуопштинским омладинским спортским играма се успјешно такмичио и у пливању и атлетици.

Генерације Фочака Икета памте као изврсног педагога и прије свега великог човјека.

„Ике би био поносан на све ово, да може да види да један званични Фибин турнир носи име по њему сигурно би му било драго. То је оно што је он у свом животу и радио, организовао је турнире по школама за дјецу, а ми смо инспирисани том причом 2013. године покренули овај турнир“, рекао је Милан Мандић из Омладинског покрета.

Он је захвалио бројним спонзорима, који су омогућили да се учесницима са стране обезбиједи бесплатан смјештај, те општини Фоча која је и ове године платила изнајмљивање професионалне подлоге за баскет.

Осим сениора, на Икетовом меморијалу такмичиле су се и млађе селекције, а побједницима је медаље уручио кошаркаш беогардског ФМП-а Милутин Вујичић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПотписан уговор којим се дефинише израда и монтажа ентеријера Спомен-обиљежја „Вељине“
Сљедећи текстВјетар онемогућио хеликоптере да гасе ватру на Блидињу