Насловна Вијести Институт за нестала лица БиХ огласио се поводом ненајављених претреса по српским...

Институт за нестала лица БиХ огласио се поводом ненајављених претреса по српским селима

212
0

Након што се на друштвеним мрежама појавила информација да је 17. септембра у селима Касидоли, Орчеве воде и Улобићи примјећена организована група непознатих лица која је тражила посмртне остатке припаднике такозване АБиХ, из Института за нестала лица БиХ Срни је речено да су активности вршене на бази података и информација који су прикупљењи у протеклом периоду.

Истражиоци Института за нестала лица БиХ из Подручне канцеларије Источно Сарајево излазили су на Требевић и Јахорину ради лоцирања и узимања координата за локације на којима, према изјавама свједока, постоји вјероватноћа да се налазе посмртни остаци несталих за којима се трага.

Том приликом узете су координате за најмање двије локације које ће у наредном периоду бити предмет обраде, а заједно са истражиоцима Института, на терен су тога дана изашли и запослени Норвешке народне помоћи који су локације претражили уз помоћ обученог пса, белгијског овчара, трагача за посмртним остацима.

– Истражиоци наше канцеларија у Источном Сарајеву су обављали послове и задатке у складу са Законом и подзаконским актима, све с циљем испуњавања нашег задатка, проналаска посмртних остатака несталих лица за којима Институт трага – наведено је у одговору Новинској агенцији Срна.

 

ИЗВОРСРНА
Претходни текстПријем за представнике позоришта из седам земаља
Сљедећи текстПрикупљена средства за финансирање вантјелесне оплодње за 16 парова