Насловна Вијести Република Српска Исплаћене двије премије за млијеко у износу од 4.815.364 КМ

Исплаћене двије премије за млијеко у износу од 4.815.364 КМ

218
0

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске посредством Агенције за аграрна плаћања Републике Српске данас је исплатилo 4.815.364 KM за двије премије за млијеко.

За редовну мјесечну премију за млијеко из аграрног буџета издвојено је 2.420.619,30 КМ док је из средстава Компензационог фонда за премију издвојено 2.394.745,25КМ.

– Ово је прва од укупно три премије за млијеко које ће бити исплаћене мљекарима из средстава Компензационог фонда за шта је Влада Републике Српске обезбиједила укупно 7.430.000 КМ – наводи се у саопштењу.

Средства одобрена из Компензационог фонда Републике Српске представљају вид подршкемљекарском сектору у условима изазваним пандемијом вируса корона, те ублажавања посљедица настанка озбиљних тржишних поремећаја узрокованих растом стопе инфлације и недостатком животних намирница, сировина, репроматеријала и енергената.

Како се истиче у саопштењу, преостале двије премије за млијеко из средстава Компензационог фонда биће исплаћене у јулу и августу 2022. године, те ће у текућој години мљекарима бити исплаћено укупно 15 умјесто досадашњих 12 премија које су редовно исплаћиване.

ИЗВОРртрс
Претходни текстСпасић: Стране обавјештајне службе иницирале дојаве о бомбама?
Сљедећи текстДодик: Од урушеног подручја до урбане средине