Насловна Најновије Источна Илиџа: Акција прикупљања помоћи за социјално угрожене

Источна Илиџа: Акција прикупљања помоћи за социјално угрожене

149
0

Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа, покренула је акцију „Буди хуман, буди свој“ с циљем прикупљања прехрамбених и хигијенских производа за социјално угрожено становништво, с’ подручја ове локалне заједнице.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа, Ранко Скакавац, изјавио је Срни да сваке године, поводом божићних празника, организују акцију прикупљања прехрамбених и санитарних производа за социјално угрожено становништво.

Скакавац је посебно захвалио волонтерима Црвеног крста, ученицима Основне школе „Петар Петровић Његош“, који ће свакодневно волонтирати у Тржном центру „Тропик“.

„Надам се да ћемо успјети да подијелимо око 150 пакета помоћи. Захвалио бих и општини Источна Илиџа, која је акцију подржала и обезбиједила 80 пакета за социјално угрожене становништво, као и одређеним предузећима која нам сваке године пруже одређену помоћ“, истакао је Скакавац.

Он је додао да је акција почела 15. децембра и трајаће до краја мјесеца, а након тога ће бити формирани пакети, које ће почетком сљедеће године подијелити грађанима. Онима који не буду могли да дођу у општинске просторије Црвеног крста, волонтери ће пакете доставити на кућну адресу.

Скакавац је рекао да се на простору општине Источна Илиџа, готово свакодневно повећава број социјално угроженог становништва.

Он је похвалио рад Удружења грађана „Оплемени срце“ из Источног Сарајева, које је свакодневно обезбјеђивало топли оброк одређеном броју корисника, али сматра да то није довољно и да би локалне заједнице требало да се у том смислу више укључе.

ИЗВОРсрна, фото Оплемени срце
Претходни текстФинале Мундијала почеће минутом ћутања за Синишу Михајловића
Сљедећи текстВучић: Нећемо дати Србију “на тацни“ !