Насловна Најновије Источна Илиџа: Подијељени божићни пакети социјално угроженим становницима

Источна Илиџа: Подијељени божићни пакети социјално угроженим становницима

255
0

Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа организовала је данас подјелу око 150 божићних пакета за социјално угрожене становнике на подручју ове локалне заједнице.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа Ранко Скакавац, навео је да пакет, појединачне вриједност око 100 KМ, садржи брашно, уље, шећер, со, тјестенину, конзервисану храну и средства за хигијену.

„Пакети ће краткорочно ријешити потребе ових људи за основним животним намирницама, а стално понављам да је насушна потреба формирање народне кухиње за подручје општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево“, рекао је Скакавац новинарима у Источној Илиџи.

Он је посебно захвалио ученицима Основне школе „Петар Петровић Његош“ из Источне Илиџе, који су протеклих дана волонтирали у Тржном центру „Тропик“, као и свим волонтерима који су прикупљали намирнице и кућне потрепштине за око 150 породица.

Скакавац је рекао да је општина Источна Илиџа, обезбиједила одређени број пакета и захвалио начелнику Маринку Божовићу, те партнерским компанијама и фирмама које су подржале акцију као и претходних година.

Он је захвалио и Савјету ученика Средњошколског центра Источна Илиџа, који су прикупљали помоћ за око 200 новогодишњих пакетића за дјецу.

Ученица Основне школе „Петар Петровић Његош“ Хелена Вукосављевић, која је волонтер Црвеног крста, рекла је да је задовољна што је успјешно реализована и ова акција прикупљања помоћи за социјално угрожене становнике и захвалила свима који су је подржали.

ИЗВОРсрна, фото РТВИС
Претходни текстЂоковићу олакшан пут ка титули у Аустралији
Сљедећи текстПатријарх Порфирије 9. јануара у Бањалуци