Насловна Најновије Источни Стари Град: Одиграна монодрама “Има нека тајна веза“

Источни Стари Град: Одиграна монодрама “Има нека тајна веза“

129
0

У Народној библиотеци Источни Стари Град, данас је одиграна монодрама „Има нека тајна веза“, ауторски рад рад глумца Милана Димића, инспирисан ликом и дјелом легендарног пјесника Душка Трифуновића.

„Домаћи поклоници позоришта имали су прилику да се данас кроз маестралну Димићеву глуму, ближе упознају са занимљивим детаљима из живота Душка Трифуновића, једног од наших највећих пјесника, посебно након његовог одласка 1992. године из Сарајева за Нови Сад“, рекао је Срни директор библиотеке у Источном Старом Граду Саша Радовић.

Он је изразио задовољство чињеницом да је ова монодрама пред публиком, као књижевни облик, већ доживјела више од 70 извођења и да је том приликом својим сценаријем образовала млађе генерације, а славног пјесника вратила на сцену заслужних књижевника, који су својом поетиком обогатили не само дјечију, него и књижевност уопште.

Говорећи о представи, Радовић је рекао да се у овој јединственој монодрами, поред протагонисте који води причу појављује још осам ликова, којим глумац суптилно и вјешто публици приближава Трифуновића, кроз најважније периоде његовог живота; од шаљивих анегдота, па све до емотивно тешких периода у пјесниковом животу.

Према његовим ријечима, путем поезије Душка Трифуновића, пјесника за све генерације, глумац провлачи пјесникову емоцију и експресијом саме глумачке игре, публици отвара нове погледе на дјела пјесника, те животне ситуације које су га инспирисале да ствара исте.

„Милан Димић доноси, можда до сада недокучену, некима и скривену страну легенде нашег пјесништва, Душка Трифуновића. Снажним нитима који спајају глуму, музику и поезију, повезује нас са емоцијама и животом ове, понекад заборављене, легенде, те приказује тајне везе којима је себе пјесник везао, када је бирао свој пут“, наводи Радовић.

 

ИЗВОРсрна, фото Радио Фоча
Претходни текстКлиматски активисти се залијепили за асфалт испред тунела
Сљедећи текстСутра облачно са кишом, на планинама слаб снијег