Насловна Најновије Источни Стари Град: Општинска борачка организација прославила крсну славу Светог великомученика Димитрија

Источни Стари Град: Општинска борачка организација прославила крсну славу Светог великомученика Димитрија

201
0

Поводом крсне славе Борачке организације Светог Великомученика Димитрија, данас су положени вијенци и одата почаст борцима погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату на спомен обиљежју на Хреши.

Вијенце су поред предсједника Борачке организације Драгољуба Дерикоње, положили и начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић и представници СО Источни Стари Град.

У цркви Светог Пантелејмона на Вучијој Луци, служена је литургија, а Борачка организација општине Источни Стари Град, организовала је прославу славе у парохијском дому, ломљењем славског колача уз славски ручак.

Обиљежавању славе Борачке организације, присуствовали су чланови породица погинулих бораца и борци Војске Републике Српске у одбрамбено-отаџбинском рату, а свештеник Никола Поповић је предсједнику Дерикоњи уручио поклон икону Св.Великомученика Димитрија.

“Сјећање и поштовање погинулих бораца и ратних војних инвалида треба да његујемо сваког дана у години, али посебно на овај датум. Надам се да ће дата обећања о бољем статусу и вишим примањима борачких категорија, бити испуњена.“, рекао је предсједник Борачке организације општине Источни Стари Град, Драгољуб Дерикоња.

ИЗВОРОпштина Источни Стари Град ФБ
Претходни текстШиром САД-а отворена бирачка мјеста
Сљедећи текстВучић сутра уручује одликовања српским полицајцима