Насловна Најновије Источно Ново Сарајево: Због кише није одржана Спасовданска литија, вјерујући се окупили...

Источно Ново Сарајево: Због кише није одржана Спасовданска литија, вјерујући се окупили на Тргу Србије

44
0

Спасовданска литија поводом обиљежавања крсне славе општине Источно Ново Сарајево и Парохије лукавичке, није одржана вечерас због јаке кише.

Велика свечана Спасовданска литија, предвођена Његовим високопреосвештенством митрополитом дабробосанским Хризостомом, вечерас је требала кренути са Трга Србије и у њој су требале бити пронесене мошти Свете Текле и Светог свештеномученика Варнаве Хвостанског.

Митрополит Хризостом обавио је обред ломљења славског колача и свим грађанима честитао Спасовдан.

Митрополит је рекао да литија не може бити одржана због јаке кише и невремена, али да ће у наредним годинама то бити надокнађено.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић истакао је да ни киша није спријечила све вјерујуће да се окупе на тргу и прославе Дан и славу општине Источно Ново Сарајево, показујући тако да једна од најурбанијих локалних заједница у Републици Српској слави живот.

„Обиљежавањем Дана и славе општине Источно Ново Сарајево, славимо живот свих њених становника“, рекао је Ћосић и додао да ће и откривање споменика породици показати да су свака породица и сваки човјек веома битни и у животу Источног Сарајева, и у животу Републике Српске.

Он је напоменуо да у овом изазовном времену за Србе у континуитету постоје нека тешка времена, али да их треба доживљавати као изазовна и времена која постављају препреке које се морају превазићи.

Ћосић је истакао да су такву препреку превазишли управо Срби из Сарајева, људи који су одбранили и изградили град, напустили свој град и изградили нови и у њему једну од најурбанијих општина, а то је Источно Ново Сарајево.

„Не постоји ни киша, ни непогода која може спријечити да обиљежимо живот, прославимо породицу и кажемо да, ако су наши очеви страдавали и трпјели много тога, ми као генерација требамо да градимо и нашој дјеци овај град треба да остане на понос и даље развијање“, поручио је Ћосић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСловенија: Снијег у јуну (ФОТО)
Сљедећи текстПале: У петак почиње турнир у малом фудбалу на Корану, РТВИС, 13.6.2024. (ВИДЕО)