Насловна Најновије Источно Ново Сарајево: Јавни позив за додјелу неповратних новчаних средстава за привреду

Источно Ново Сарајево: Јавни позив за додјелу неповратних новчаних средстава за привреду

342
0

Општина Источно Ново Сарајево, расписала је јавни позив за додјелу неповратних новчаних средстава за привреду у износу од 150.000 КМ, а рок за подношење пријава је 28. јун, саопштено је из ове локалне заједнице.

Расподјела подстицајних средстава вршиће се за набавку основних и обртних средстава, опреме, изградњу и адаптацију објеката и друга улагања у основна средства и одржавање ликвидности, за подстицање младих људи и младих брачних парова за отпочињање или унапређење бизниса, те за подстицање женског предузетништва.

Право на подстицајна средства имају правна и физичка лица са пребивалиштем или регистрацијом у Републици Српској, који обављају привредну дјелатност у овој општини.

Субвенције неће бити одобрене за предузећа и радње које се не баве производном дјелатношћу, корисницима чији захтјеви буду непотпуни и неблаговремени, те за угоститељску и трговачку дјелатност.

Осим захтјева за додјелу средстава са планом пословања који се преузима са сајта www.opstinains.ne , потребно је доставити копију рјешења о регистрацији предузећа или радње, рачун или предрачун за укупно утрошена или планирана средства или други доказ о извршеној или планираној инвестицији, те увјерење о плаћеним порезима не старије од шест мјесеци, као и фото-копије личне карте и жиро-рачуна предузећа или радње и уговор са банком.

Коверта са свом документацијом мора садржавати назнаку „Јавни позив за додјелу неповратних новчаних средстава по програму за развој привреде и пољопривреде у овој години“, а доставља се на адресу општине или лично.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстПознати први четвртфиналисти Меморијала „Бошко Вујадин“
Сљедећи текстСутра претежно облачно и нестабилно са кишом