Насловна Uncategorized Катић: Источно Ново Сарајево једно од највећих градилишта

Катић: Источно Ново Сарајево једно од највећих градилишта

208
0

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић истакао је да је ова локална заједница једно од највећих градилишта у Републици Српској, са више од 30 милиона јавних инвестиција, углавном Владе Републике Српске.
„Из тог разлога вечерас уручујемо Повељу општине, највеће признање, предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу, који разумије да су сви пројекти које делегирамо потребе Источног Новог Сарајева и града Исток. Сарајево“, рекао је Катић новинарима прије свечаности. Осјећа се поводом Спасовдана, крсне славе општине.

Катић је истакао да је овај дан веома посебан, јер општина слави велики јубилеј – три деценије постојања.

Он је додао да су током свих тих година савладани велики изазови и постигнути велики успеси, те да су задовољни положајем општине.

Катић је напоменуо да све што се дешава и реализује у Источном Новом Сарајеву није само за становнике ове општине, већ и за Источну Илиџу, Пале, и све градске општине.

„Све ово радимо заједно, јер само концепт таквог града, када смо сви уједињени око свих пројеката, има смисла. Они пројекти који су тренутно актуелни – зграда Ректората и Музичке академије, нови домови и други су инвестиције у потпуности. уз подршку Владе Овим путем изражавамо велику захвалност премијеру на посвећености овој општини и граду Источно Сарајево“, рекао је Катић.

Катић је за сутра у 18 часова најавио славски провод, који ће кренути са Трга Србије.

„Овом приликом позивам грађане, не само Источног Новог Сарајева, већ града Источног Сарајева да славу прославе на достојанствен и величанствен начин. Земљиште на којем ће бити подигнут саборни храм биће освештано године. наредних година“, рекао је Катић.

Он је истакао да су задовољни свим пројектима који се реализују у Источном Новом Сарајеву, јер желе да се позиционирају међу пет локалних заједница у Српској, а за право им дају постигнути резултати из претходног периода.

„Свакако да ће ова општина у наредним годинама бити велико градилиште, како у централном делу, тако смо посвећени и осталим деловима локалне заједнице и ослушкујемо потребе грађана. Желимо да изградимо све оно што недостаје у наредних година.пројекти којима ћемо моћи да се поносимо“, рекао је Катић.

У оквиру прославе Спасовдана, ујутру у 9.00 часова биће служена Света Литургија и обављена свечана церемонија у храму Светог великомученика Георгија у Враци.

Након литургије планирано је служење парастоса и полагање цвећа на Централни крст на Врацама и Споменик „Слава српском борцу“.

У Културном центру Источно Ново Сарајево од 19 часова биће одржана Свечана академија Културно-умјетничког друштва / КУД / „Славија“ и промоција филма под називом „20 година са тобом“, а уприличен је и концерт Данице Црногорчевић. саопштено у 20 часова на Тргу Србије.

У петак, 3. јуна, планиран је годишњи концерт КУД-а „Славија“ у новој спортској хали на Тргу Србије од 20 часова.

ИЗВОРСрна
Претходни текстУ понедјељак посебна сједница Народне скупштине
Сљедећи текст„Пулс града“ 01.06.2022.