Насловна Вијести Источно Сарајево Источно Сарајево: Висока температура повећала број пацијената

Источно Сарајево: Висока температура повећала број пацијената

328
0

Висока температура повећала је број пацијената у Хитној помоћи Дома здравља Источно Сарајево.

Медицински техничар Тања Радовановић, рекла је Срни, да им се пацијенти углавном обраћају због повреда врата, лома руке или ноге, што је посљедица високе температуре која се одрази на овај начин.

„У већини случајева ријеч је о лакшим повредама, док смо јуче имали двије теже повреде пацијената, који су пали након што су нагло изашли напоље из климатизоване просторије“, објаснила је Радовановићева.

Она је додала да врућина смета и хроничним болесницима, који се углавном јављају због повишеног крвног притиска.

Посебно је нагласила да је ове године забиљежена права најезда крпеља, због чега им се, посебно у вечерњим часовима, обраћа велики број пацијената.

„Осим крпеља, сада су се појавиле и неке црне бубе које остављају модре уједе. За сада нисмо имали пацијенте који су се жалили на уједе змија или неких других гмизаваца“, рекла је Радовановићева.

Kао и обично, грађанима је поручила да најтоплији период од 11.00 до 17.00 часова проведу у затвореном постору и да пију што више течности.

Осим тога, свим љубитељима боравка у природи савјетовала је да се што мање задржавају испод крошњи дрвећа и шетњи по трави, како би се заштитили од крпеља, разних инсеката и евентуално, гмизаваца.

ИЗВОРсрна
Претходни текстМиња Ћосовић предсједница Предсједништва беба у Фочи
Сљедећи текстШеранић: Здравствена заштита није надлежност БиХ