Насловна Најновије Источно Сарајево: За НВО и пројекте у области културе 80.000 КМ

Источно Сарајево: За НВО и пројекте у области културе 80.000 КМ

187
0

У Градској управи Источно Сарајево, данас су потписани уговори са представницима невладиних организација /НВО/, установа и удружења из области културе, којима су на основу јавног позива, одобрена средства за финансирање и суфинансирање пројеката на подручју овог града, за шта је из градског буџета издвојено укупно 80.000 KМ.

Замјеник градоначелника Источног Сарајева Слободан Амовић, рекао је да је за пројекте НВО издвојено 35.000 KМ, а средства за област културе износе 45.000 KМ.

„Средства су издвојена у складу са пристиглим пријавама и кандидованим пројектима који ће допринијети побољшању квалитета живота грађана и подизању свијести о развоју и улагању у културу у Источном Сарајеву“, навео је Амовић.

Средства која су обезбијеђена за рад НВО, биће усмјерена за рјешавање омладинских питања, организацијама која се брину о осјетљивим категоријама друштва и организацијама основаним у сврху помоћи породицама са четворо и више дјеце, те удружењима проистеклим из Одбрамбено-отаџбинског рата или су формирана у сврху очувања културе памћења, саопштено је из Градске управе.

Амовић је додао да ће се обезбијеђеним средствима помоћи у раду културно-умјетничким друштвима, спортским центрима, народним библиотекама, музичкој академији, ликовним ствараоцима који раде на очувању традиције и истицању значаја иконописања.

Он је истакао да Градска управа, у складу са буџетом и могућностима, издваја знатна средства за рад НВО, јавних установа и удружења, те појединаца који се баве организовањем културних садржаја.

Амовић је рекао да корисници средстава имају могућност да конкуришу на неки од јавних позива, које град Источно Сарајево, расписује у сарадњи са Развојним програмом УН /УНДП/, те да тако обезбиједе знатнија средства за своје пројекте.

ИЗВОРсрна, град Источно Сарајево
Претходни текстСоколац: Малишани завршном приредбом одушевили госте
Сљедећи текстЗавршена реконструкција крова на објекту СШЦ „Пале“, прилог РТВИС, 7.10.2022.(ВИДЕО)