Насловна Најновије Источно Сарајево: Млади морају имати вјештине и здраве ставове

Источно Сарајево: Млади морају имати вјештине и здраве ставове

160
0

Млади, који су темељ безбједности друштва, морају имати вјештине и здраве ставове да би се одупрли изазовима у току одрастања, рекао је едукатор Института за популацију и развој Сарајево Амер Џекман.

Он је нагласио да све изазове и ризике који очекују младе могу савладати једино они који великом мотивацијом за успјехом и заједничким радом раде на себи, едукацијом својих вршњака у школи.

“Школа је образовна и васпитна институција која треба да им то омогући и да их подстиче да активно учествују у процесима и програмима који им се нуде”, рекао је Џекман током данашње радионице у организацији Продукције “Форум театар” из Источног Сарајева и Средњошколског центра Источна Илиџа с циљем оснаживање младих како би живјели здравије.

Он је указао да млади често због својих одлука ступају у ризично понашање, а у жељи да се доказују пред вршњацима могу доносити одлуке које ће имати посљедице по њихове животе.

“Конзумирање алкохола, цигарета, дрога, те различито насилничко понашање најчешћи су изазови с којима се млади сусрећу у току одрастања”, упозорио је Џекман, који је водио радионицу уз презентацију тема “Задовољство и ризици”, “Брига о себи”, “Мушкарци, жене, род и здравље”, “Хоћу, нећу, хоћу нећу”.

ИЗВОРSrna
Претходни текстУручена помоћ поплављеним подручјима
Сљедећи текстГраорац: Процес тражења несталих Срба вратити под ингеренцију Српске