Насловна Најновије Источно Сарајево: На конференцији и Сајму женског предузетништва око 100 учесника

Источно Сарајево: На конференцији и Сајму женског предузетништва око 100 учесника

130
0

Сајам женског предузетништва чији је циљ умрежавање и удруживање жена, промоција рукотворина и старих заната, те јачање конкурентности пословних субјеката које покрећу и воде предузетнице биће одржан у Источном Новом Сарајеву у суботу, 1. априла, под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика и Министарства привреде и предузетништва Српске.

Сајам организује Удружење грађана „Женски интерактивни рурални центар“ /ЖИР/ Источно Сарајево које ће претходно на Јахорини у петак, 31. марта организовати и конференцију о овој теми.

Извршни директор ЖИР-а Милена Регоје изјавила је Срни да је циљ овог програма унаприједити сарадњу најмање 100 предузетница и чланица удружења из Републике Српске и Србије ради остваривања бољег тржишног пласмана одређених производа и промоције женског предузетништва у БиХ и Србији.

– Пројектом би се повећала промоција женског предузетништва у БиХ и рукотворина кроз сарадњу са женама предузетницама и представницама удружења грађана из Србије и сарадњу са Привредном комором и Министарством привреде Србије – истакла је Регојева.

Она је навела да ће конференција бити одражана 31. марта у хотелу „Рајска долина“ на Јахорини, а сајам 1. априла на Тргу „Србија“ у Источном Новом Сарајеву.

– Ових 100 жена заједно ће учествовати на сајму и конференцији на којој ће се дискутовати о начинима промоције и продаје њихових производа на ширем подручју – каже Регојева.

Она додаје да ће међу учесницима сајма и конференције бити представници из Привредне коморе Србије – регионална привредна комора расинског управног округа – Крушевац, те подручне јединице Ниш, Чачак и Београд са 30 жена предузетница из Србије.

Затим, очекује се учешће представника Музеја на отвореном „Старо село“ Сирогојно са Златибора, Министарства привреде и предузетништва Републике Српске и Србије, Министарства просвјете и културе Републике Српске, Музеја Републике Српске, представници града Источно Сарајево и општине Источно Ново Сарајево.

Међу учесницима ће бити представници удружења жена из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и самосталне предузетнице из свих крајева БиХ, напоменула је Регојева.

Удружење грађана ЖИР Источно Сарајево је организација која постоји од 1997. године и бави се економским оснаживањем жена кроз различите програме и пројекте, помоћи и подршком жртвама породичног насиља, те заштитом права потрошача у сарадњи са Министарством трговине и туризма Републике Српске.

ИЗВОРСрна
Претходни текстНије било разлога да се тражи притвор за ухапшеног Вишеграђанина !
Сљедећи текстЏиу-џицу клуба „Славија“ богатији за осам медаља, освојених на Међународном турниру у Бечу