Насловна Вијести Источно Сарајево Источно Сарајево: Сљедеће седмице појачана инспекцијска контрола

Источно Сарајево: Сљедеће седмице појачана инспекцијска контрола

297
0

Надлежни инспектори Одјељења за инспекцијске послове Градске управе Источно Сарајево, вршиће током наредне седмице појачану контролу издавања фискалних рачуна и примјене уредбе о ограничавању марже на основне животне намирнице, најавио је начелник градског Одјељења за инспекцијске послове Ратко Ђуровић.

Ђуровић је прецизирао да ће контроле бити вршене од понедјељка, 29. августа, до петка, 2. септембра, на подручју свих шест градских општина.

„Инспектори ће, током пет дана наредне седмице, вршити контролу свих привредних субјеката који подлијежу фискализацији, дакле, свих трговачких, услужних и других субјеката који имају законску обавезу да купцима и корисницима својих услуга издају фискалне рачуне“, рекао је Ђуровић.

Ђуровић је нагласио да ће контрола бити вршена и у вечерњим часовима и да ће инспектори, током трајања акције, бити свакодневно на терену, најављено је из Градске управе.

„Осим ових активности, редовно контролишемо и наплату боравишне таксе, а те контроле ћемо, свакако, појачати почетком зимске сезоне, када очекујемо и највећи број туриста“, истакао је Ђуровић.

Он је позвао власнике кућа за одмор, апартмана и соба за изнајмљивање, који још нису извршили категоризацију објеката у којима врше услуге смјештаја, да то учине.

„Већ имамо значајну базу регистрованих власника који су извршили категоризацију објеката у којима пружају услуге смјештаја, али позивамо и све друге, који још нису категорисали викенд-куће, станове, апартмане, да изврше своју законску обавезу, како бисмо избјегли неугодности и евентуалне, санкције“, рекао је Ђуровић.

Према његовим ријечима, градски инспектори ће до краја године, вршити и редовне контроле у областима промета прехрамбене, непрехрамбене робе, угоститељства, туризма, производње и услужних дјелатности.

ИЗВОРсрна, град Источно Сарајево
Претходни текстМинистар Петричевић сутра у Источном Новом Сарајеву и Палама
Сљедећи текстВишковић сутра у Калиновику и Источном Сарајеву