Насловна Најновије Источно Сарајево: Усвојен извјештај о раду градоначелника и градске управе

Источно Сарајево: Усвојен извјештај о раду градоначелника и градске управе

151
0

Одборници градске Скупштине Источно Сарајево, усвојили су данас извјештај о раду градоначелника и Градске управе у прошлој години, те извјештаје о раду и финансијском пословању у 2022. предузећа и установа чији је оснивач Град.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, истакао је да је усвајање ових извјештаја доказ да сви раде коректно свој посао, додајући да то увијек може и боље.

Он је рекао да је Скупштина града донијела и одлуку о измјени и допуни одлуке о такси за истицање рекламе на подручју Источног Сарајева, чиме ће град у буџету обезбиједити милион до милион и по КМ.

„У овом послу смо били транпарентни и Министарство финансија Републике Српске је одредило шифру о плаћању, оцијењено је да је ова одлука у складу са законом“, навео је Ћосић и додао да ће око 500 привредних субјеката од укупно 1.520 на подручју града, бити обавезно да плаћа ову накнаду.

Он је најавио да ће почетком маја послати прва рјешења привредним субјектима који добро послују, а то су банке, пружаоци услуга игара на срећу, бензинске пумпе и други.

Према његовим ријечима, послије Бијељине и Бањалуке, Источно Сарајево има највећи број привредних субјеката и највећи број запослених – 17.145.

Ћосић је рекао да је данас допуњена одлука о именовању чланова Надзорног одбора предузећа Парк природе „Требевић“, да су створени услови да се донесе статут и да се иде у његову регистрацију, што би требало да се оконча до краја маја.

Он је навео да је са начелницима општина Пале, Источно Ново Сарајево и Источни Стари Град, усаглашено да се створе предуслови да се од 2024. године наплаћује улаз на Требевић свим возилима, чега ће бити ослобођени становници Источног Сарајева.

Ћосић је додао да је усвојен и извјештај о раду градске Комисије за категоризацију објеката, која је категоризовала око 1.000 привредних субјеката чиме ће се боље наплаћивати и боравишна такса.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман, рекао је да је данас разматрана информација о превозу на подручју града, те да је указано на одређене проблеме које треба рјешавати.

„Разуђен смо град који има шест општина, а превозници због смањења броја путника након епидемије вируса корона, немају економску оправданост да одржавју неке линије“, навео је Короман и додао да ће тај проблем рјешавати у наредном периоду.

Он је истакао да је евидентан напредак у категоризацији објеката, када је регистровано 1.420 смјештајних јединица са више од 6.500 лежајева.

Одборник СДС-а Немања Јовичић, каже да су сугерисали да град изнађе рјешења да се обезбиједе редовне аутобуске међуградске линије, јер грађани не смију да испаштају.

Он је нагласио да ће СДС подржати све пројекте који су за добробит града и грађана.

Директор Градске радио-телевизије Источно Сарајево, Наташа Богдановић Трифковић рекла је да је Скупштина данас усвојила њихов извјештај о раду и финансијском пословању за протеклу годину и план пословања за ову годину.

Она каже да су у протеклој години пословали позитивно, али да им проблем представља недостатак адекватне опреме за рад, што подразумијева техничко опремање.

„Планирали смо да све што смо зарадили, усмјеримо у развој технике да бисмо направили још боље услове за рад“, рекла је Трифковићева.

ИЗВОРСрна, фото РТВИС
Претходни текстПозив за регистрацију и категоризацију кућа, апартмана и станова за изнајмљивање
Сљедећи текстСутра свечано отварање тениског комплекса у Бањалуци