Насловна Најновије Италија избачена са Свјетског првенства

Италија избачена са Свјетског првенства

34
0

Мушка ватерполо репрезентација Италије, четвороструки свјетски шампион, суспендована је са свјетских такмичење и због тога неће моћи да игра ни на сљедећем Свјетском првенству које је на програму у јулу наредне године у Сингапуру, саопштено је из Лозане.

Судско тијело Јединице за интегритет водених спортова /АКИУ/ издало је шестомесечну суспензију италијанској мушкој ватерполо репрезентацији због кршења члана пет Свјетског кодекса о интегритету у воденим спортовима.

Ватерполо савез Италије кажњен је са 50.000 долара, као и условно са још 50.000 долара ако се сличан инцидент понови прије 17. октобра 2026. године.

Прекршај се догодио на Олимпијским играма у Паризу послије четвртфиналне утакмице против Мађарске 7. августа и током меча за пласман против Шпаније 8. августа.

Италијани су кажњени јер је њихов селектор Сандро Кампања и дио играча послије утакмице против Мађара у четвртфиналу Олимпијских игара /Мађари побиједили 12:10 након извођења петераца/ вербално и физички напао судије и делегате на паркиралишту испред базена.

Затим су Италијани у мечу за пласман против Шпаније четири минута бојкотовали утакмицу, у знак протеста за дешавања на мечу против Мађарске.

ИЗВОР Агенције
Претходни текстПромовисан роман „Ораховац рововима омеђен“, аутора Борислава Косановића (Видео)
Сљедећи текстУ суботу облачно са слабом кишом