Насловна Најновије И данас вруће, температура до 40 степени

И данас вруће, температура до 40 степени

66
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити претежно сунчано и вруће уз највишу температуру до 40 степени, док је у другом дијелу дана могућ дневни развој облачности.

Развој облачности могућ је претежно по брдско-планинским предјелима од југозапада ка истоку, који локално може донијети пролазну кишу или пљусак са грмљавином, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Касније према вечери и ноћи на четвртак, локални развоји облачности праћени кишом или пљуском, могући су и у нижим предјелима на сјеверу и истоку.

Вруће, температура до 40 степени

На југу ће бити сунчано и вруће.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, на моменте и појачан источних смјерова, док се у Херцеговини очекује слаб до умјерен и промјенљив вјетар.

Дневна температура ваздуха биће од 33 до 40, у вишим предјелима од 30 степени Целзијусових.

У већини крајева јутрос је претежно сунчано.

Температура у 8.00 часова: Гацко 15, Соколац 16, Фоча и Шипово 17, Бјелашница и Чемерно 18, Рибник, Сребреница, Рудо и Билећа 19, Мркоњић Град, Вишеград и Хан Пијесак 20, Дрвар и Кнежево 21, Нови Град, Зворник, Сарајево и Зеница 22, Бањалука, Приједор, Добој, Тузла и Требиње 23, Србац 24, Бијељина 25, Градачац, Мостар и Неум 26 степени Целзијусових.

ИЗВОРсрна, фото илустрација РТРС
Претходни текстОткрити споменик на датум значајан за Републику Српску
Сљедећи текстВишковић данас на Тјентишту и у Билећи