Насловна Најновије И Жандармерија у потрази за убицом полицајца

И Жандармерија у потрази за убицом полицајца

100
0

Припадници Жандармерије стигли су у Лозницу и укључују се у потрагу за Хајризи Артаном, осумњиченим да је убио једног граничног полицајца, а ранио другог, приликом рутинске контроле возила.

У Лозници је подигнут највиши степен безбједности и све расположиве полицијске снаге налазе се на терену, а у потрагу се окључује и ријечна полиција, јавили су београдски медији.

Hajiziri Artan, Loznica, Ubio Policajca

Према истом извору, Албанац Хајризи Артан /33/ за којим се трага због напада на полицајце у Лозници, бјегунац је из затвора, а кренуо је да бјежи мигрантским рутама у ЕУ.

Он је наводно прије 15 дана побјегао из затвора на Косову и Метохији, те се претпоставља да је због тога запуцао на полицајце, када су зауставили такси возило током рутинске контроле у Лозници.

На припаднике граничне полиције синоћ је испаљено неколико хитаца током рутинске контроле такси возила у Лозници. Тада је убијен полицајац Никола Крсмановић, а његов колега Вјекослав Илић је рањен.

Артан Хајризи рођени је брат Фатона Хајризија, који је недавно побјегао из затвора у Смрековици 6. јула, на Косову и Метохији, а раније је био осуђен за убиство руског војника, припадника КФОР-а, прије двије деценије код Дренице, док је чак девет пута бјежао из затвора.

Hajiziri Artan, Loznica, Ubio Policajca

Осумњичени Артан Хајризи је на друштвеним мрежама објављивао фотографије са заставама терористичке ОВК и ликом Хашима Тачија, као и фотографију поред великог постера са ликом озлоглашеног терористе Адема Јашарија.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Б92
Претходни текстЛозница под блокадом – у потрагу за нападачем укључени дронови и хеликоптери
Сљедећи текстЗа извршиоцем убиства полицајца у Лозници, активно се трага и у Српској