Насловна Најновије Какво нас вријеме очекује наредних дана?

Какво нас вријеме очекује наредних дана?

165
0

У Републици Српској се за викенд очекује захлађење, уз кишу и слаб снијег у вишим предјелима, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Сутра ујутро очекује се облачно вријеме, на сјеверозападу ће падати киша, док ће у осталим предјелима бити претежно суво.

Током прије поднева јача киша очекује се прво на западу и југу, а до средине дана јаче падавине захватиће већину предјела. На западу ће бити и обилнијих падавина, а најмање кише се очекује на југоистоку.

У Херцеговини ће бити вјетровито током цијелог дана, а у осталим предјелима дуваће повремено умјерен до јак ветар. До вечери падавине слабе и престају у наредној ноћи.

Вјетар ће у првом дијелу дана на југу и западу бити умјерен до јак југозападни, на планинама и олујни, у осталим предјелима слаб. Послије подне и увече у већини предјела биће умјерен до појачан запади и сјеверозападни.

Минимална температура ваздуха биће од четири до 10, на југу до 13, а максимална од 11 на западу до 16 на југу и истоку, у вишим предјелима од седам степени Целзијусових.

У суботу, 19. новембра, ујутру ће бити киша на југу, а у осталим предјелима суво, док ће током дана падавине јачати и ширити се од југа ка сјеверу. Очекују се јаче падавине, у Херцеговини обилна киша. Биће и вјетровито уз јак, понегдје и олујни југо.

Увече се очекује захлађење, у вишим предјелима киша ће прећи у суснежицу и снијег. До наредног јутра формираће се сњежни покривач на планинама.

Минимална температура ваздуха биће од један до осам, на југу до 12, а максимална од шест до 14, у вишим предјелима од три степена Целзијусова.

У недјељу, 20. новембра, очекује се јаче захлађење. Ујутру ће и даље бити облачно са слабом кишом, у вишим предјелима слаб снијег, а током дана облачно, хладно и претежно суво.

Минимална температура ваздуха биће од минус два до четири, на југу до девет, а максимална од три до шест, на југу до 12, у вишим предјелима од један степен Целзијусов.

У понедјељак, 21. новембра, биће хладно, облачно и претежно суво. Врло слаба киша падаће само понегдје, а на планинама на истоку ће провејавати слаб снијег.

Минимална температура ваздуха биће од нула до четири, на југу до седам, у вишим предјелима од минус три, а максимална од два до шест, на југу до 12, у вишим предјелима од нула степени Целзијусових.

Претходни текстВишковић: Биће санкционисан сваки покушај неодговорног подизања ције
Сљедећи текстМеђународни сајам туризма у Новом Саду