Насловна Вијести Како се догодио масакр на Цетињу

Како се догодио масакр на Цетињу

213
0

Нападач Вук Бориловић (34) јуче је у центру Цетиња убио десет суграђана, а ранио шест. Током крваве драме у којој је убио и двоје дjеце, из ловачке пушке насумично je пуцао у комшије, рођаке, екипу Хитне медицинске помоћи, припаднике полиције и пролазнике. Надлежни кажу да још утврђују због чега се Бориловић одлучио на овај свирепи чин и позивају на солидарност са породицама жртава.

Према званичним подацима, нападач је око 15.30 ушао у стан код својих подстанара и на вратима убио једанаестогодишњака М, потом његовог три године млађег брата, а онда кроз прозор пуцао и у њихову мајку Наташу Пајовић Мартиновић. Жена је преминула нешто касније у болници.

Након што их је упуцао, позвао је њиховог оца и супруга Милоша Мартновића и рекао му: „Побио сам и твоју и моју фамилију“ – тврде саговорници Вијести из Управе полиције.

У наредних 45 минута, у кругу од 80 метара од његове куће, убио је још седам људи и ранио шесторо.

Надлежни су објаснили да је након убиства дјечака и мајке, ушао у комшијску кућу гдје је убио двоје старијих суграђана Данијелу и Димитрија Дрецуна и тешко ранио њиховог унука Александра (32).

На прагу те куће убио је и њиховог сина Рајка, који је потрчао ка кући када је чуо пуцњаву.

Бориловић је убио и комшију Милана Митровића , а потом и свог ујака Горана Ђуришића (54), а онда је силазећи низ улицу, усмртио и двије комшинице, Александру и Данијелу Радуновић.

Вијестима је речено да је Бориловић, опасан са два реденика метака и пушком у руци, скренуо ка кући комшије и позивао га да изађе напоље.

Ранио је још четворо комшија (С.З, Ф.Ђ. М.Р. и Д.Ч), као и полицајца Љубишу Максимовића који је покушавао да га савлада.

Полицајци који су након пријављене пуцњаве дошли на лице места нису успјели да приђу нападачу, јер је отворио ватру на њих.

Пуцао је и у екипу Хитне медицинске помоћи, онемогућавајући их да рањеним суграђанима укажу помоћ.

Према тврдњама надлежних, њега је током размјене ватре са полицијом, хицима из пиштоља убио суграђанин, који је покушао да га убиједи да се преда, а не полиција како се могло чути раније.

Претходно, Бориловић је одбијао да се преда органима реда, иако је био опкољен.

Његово тијело синоћ је послато на обдукцију, а према незваничним информацијама, има више простријелних рана.

Вјештаци ће, речено је, утврдити како је страдао и да ли хицима из једног оружја.

У Клиничком центру Црне Горе хоспитализоване су четири особе рањене у јучерашњој пуцњави.

Једна је у стабилном стању, на интензивној њези су три, од којих је једна животно угрожена – саопштено је из те установе.

У саопштењу се наводи да су ван животне опасности и два пацијента збринута у цетињској болници.

У Црној Гори данас је почела тродневна жалост.

ИЗВОРагенције
Претходни текстРоманијски пчелари задовољни приносом меда
Сљедећи текстВладимир Билић побједник 39. меморијалног шаховског турнира “Ратомир Рато Бркић”