Насловна Најновије Капацитети попуњени, очекује се велики број туриста

Капацитети попуњени, очекује се велики број туриста

206
0

Већином су попуњени смјештајни капацитети за дочек Нове године у Вишеграду, гдје се очекује око 1.000 гостију на ноћењу за предстојеће празнике, подаци су из општинске Туристичке организације.

„Туристи из земаља региона заинтересовани су да Нову годину дочекају у Вишеграду у угоститељским објектима и приватним журкама. Према евиденцији којом располажемо, већина приватних смјештајних објеката је попуњена, као и смјештајни капацитети у хотелима“, истакли су у Туристичкој организацији.

У овој установи истичу да су због свог изузетног положаја, на средини пута између два зимска центра – Јахорине и Златибора – бројни туристи, а нарочито они из земаља из окружења, изабрали Вишеград за мјесто одмора током новогодишњих празника.

Из Туристичке организације поручили су да се већ традиционално дочек Нове године организује у хотелима „Вишеград“ и „Вилина влас“, као и у бројним кафићима и ресторанима, а Вишеград својом разноликом понудом здравственог и културног туризма пружа могућности садржајног боравка.

У хотелу „Вилина влас“ смјештајни капацитети су већином попуњени, док у хотелу „Вишеград“ нема слободних смјештајних капацитета за новогодишњу ноћ. У оба хотела биће организоване свечане вечере уз музику уживо и госте из Србије и Бугарске.

У комплексу Андрићград има слободног смјештаја за дочек Нове године, а у овом комплексу дочек се организује у ресторану „Златна моруна“. Они који одлуче провести овђе Нову годину, имају могућност крстарења ријеком Дрином 1. јануара.

Kако би уљепшали празнике суграђанима, али и привукли туристе, општина Вишеград је са посебном пажњом осмислила манифестацију „Зимски дани Вишеграда“.

Из Општинске управе Вишеград истакли су да ће гости који предстојеће празнике проводе у Вишеграду уживати уз богату гастрономску понуду и разноврсне садржаје.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЛишено слободе лице са Вучије Луке
Сљедећи текстБудућа Влада наставља са подршком високом образовању