Насловна Најновије Караван мимозе прошао улицама Требиња

Караван мимозе прошао улицама Требиња

158
0

Караван мимозе из Херцег Новог са мажореткињама и градском музиком продефиловао је данас улицама Требиња, чиме је најављен „Празник мимозе“.

Дефиле каравана са уличном градском музиком, ансамблом мажореткиња и тромбоњерима кренуо је испред хотела „Леотар“, преко Каменог моста и Дучићеве улице до платоа испред Културног центра Требиње, гдје је одржан пригодан програм.

Предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић рекао је новинарима да је Караван мимозе обишао много градова, а у Требињу је традиционално седам дана прије овог мимозе у Херцег Новом.

„Од 17. фебруара до 4. марта припремљен је спектакл, организациони одбор је припремио фантастичан празник са доста иновација“, рекао је Катић.

Он је позвао све људе из Требиња и Републике Српске да дођу на отварање „Празника мимозе“ 17. фебруара.

„Биће велика поворка, гдје ће учествовати мажореткиње, градска музика, машкаре и биће приређен концерт Марије Шерифовић. Већ 18. фебруара у Баошићима ће бити организована велика свечаност. Биће то фешта од мимозе, рибе и вина гдје очекујемо 20.000 до 30.000 посјетилаца“, рекао је Катић.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је новинарима да је Караван мимозе у Требињу, којим се најављује Празник мимозе у Херцег Новом, окупио велики број грађана и туриста.

Он је додао да овакви догађаји много значе и Требињу, те да је ово прилика да се већ најави туристичка сезона у овом граду.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНoви земљотрес у Турској од 4,5 степени
Сљедећи текстБјелоглави суп Дарко појавио се након 15 година