Насловна Најновије Каратисткиња са Сокоца Исидора Боровчанин, путује на Европско првенство у Шпанију

Каратисткиња са Сокоца Исидора Боровчанин, путује на Европско првенство у Шпанију

113
0

Каратисткиња са Сокоца Исидора Боровчанин, сениорски првак БиХ у катама појединачно, сутра путује на Европско првенство у Шпанији, као један од чланова репрезентације БиХ, рекао је Срни тренер соколачког Карате клуба „Гласинац“ Миодраг Боровчанин.

На Европском првенству, које ће бити одржано од 22. до 26. марта, из Републике Српске, осим Боровчанинове наступиће Павле Дујаковић из клуба „Енергија“ из Бањалуке, Марина Куртеш из „Славије“ Источно Ново Сарајево, Срђан Јовановић из бањалучког „Синђелића“ и Александар Новицки из „Шампиона“ из Бијељине.

За женски ката тим наступиће још и Невена Кутић, Ивана Шукало и Марија Зјајић из клуба „Нитен“ из Градишке.

Тренер Боровчанин је изразио је увјерење да у карате репрезентацији БиХ има више кандидата за европске медаље и додао да очекује да се такмичари представе у најбољем свјетлу.

Он је нагласио да, као тренер и отац, од сениорске шампионке БиХ у катама појендиначно Исидоре Боровчанин очекује пламан међу 15 најбољих на Европском првенству.

Тренер „Гласинца“ подсјетио је да је Исидора на првенству БиХ у Модричи 19. фебруара освојила прво мјесто у катама појединачно и изборила се још једном да иде на Европско првенство.

Исидора Боровчанин, члан Карате клуба „Гласинац“, била је најбољи спортиста општине Соколац 2020. и 2021. године, као првакиња Српске, БиХ и учесница више међународних такмичења.

ИЗВОРСрна
Претходни текстКазнити нападаче и инспираторе насиља у Бањалуци
Сљедећи текстЏудиста Лазар Ждрале окитио се сребрном медаљом на Европском купу за јуниоре у Сарајеву