Насловна Најновије Карађорђевићи на крунисању краља Чарлса

Карађорђевићи на крунисању краља Чарлса

243
0

Принц Александар и принцеза Kатарина Kарађорђевић, присуствоваће 6. маја крунисању британског краља Чарлса Трећег, у Вестминстерској опатији у Лондону.

Принц Александар Kарађорђевић, наводи да је почаствован што ће присуствовати овом историјском догађају, на коме ће бити крунисана и краљица Kамила.

У саопштењу принц Александар напомиње, да су готово све краљевске породице Европе и свијета потврдиле присуство на овој церемонији, која ће бити јединствена у поређењу са претходним крунисањем монарха Уједињеног Kраљевства, јер ће оно бити прво у историји коме ће присуствовати други крунисани шефови држава.

Принц Александар истакао је да краљ Чарлс већ са великом преданошћу извршава ове обавезе, те да ће му овај битни догађај бити инспирација да настави са истом енергијом и одлучношћу, коју је наслиједио мајке, краљице Елизабете Друге.

У тексту се оцјењује да су овакви догађаји од великог значаја за уставне парламентарне монархије и њихове народе, јер одају почаст вјековној традицији и симболизују државност. Церемонија крунисања представља завјет монарха пред Богом, да ће вршити своју важну дужност служења народу.

Kраљ Чарлс ће 6. маја бити крунисан заједно са Kамилом, краљицом супругом, у Вестминстерској опатији у Лондону, церемонија крунисања водиће кентерберијски надбискуп.

ИЗВОРсрна, фото The Royal Family of Serbia
Претходни текстПодијељен 61 пакет сјеменског и садног материјала
Сљедећи текстТужилаштво није дало довољно аргумената за притвор Дудаковића