Насловна Најновије Катић: СШЦ “Источна Илиџа” и њени ученици поносно славе 30 година постојања

Катић: СШЦ “Источна Илиџа” и њени ученици поносно славе 30 година постојања

216
0

Поносан и захвалан сам што ми је указана велика част вечерас позивом за обраћање на Свечаној академији поводом 30 година од оснивања ЈУ Средњошколски центар „Источна Илиџа“, чији сам поносни ученик био прије 25 година, истакао је начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић.

“30 година није мали период, а институција која постоји и опстаје 30 година озбиљна је и важна карика нашег друштва.Образовање је темељ сваког развоја, а темељ који добијемо кроз основно и средње образовање је нешто што је основа за даље надограђивање и компас који нас усмјерава у животу.
Што је јачи тај темељ, то смо и ми јачи и спремнији за нове изазове, којих је у данашње вријеме све више”, каже Катић.

“Ова школа, која има итекако разлога да слави поносних 30 година, доказ је да смо и у најтежим временима имали људе који су били спремни да се посвете најодговорнијим задацима у образовању и васпитању. У данима када су се сваки дан губили животи, њихов задатак био је да се не изгубе надолазеће генерације, а да су успјели показује ова годишњица, генерације ученика и наставних радника које су прошле кроз ову школу и резултати који свакодневно постижу на свим пољима.Задовољство ми је што сам био ученик ове школе, што свакодневно срећем много бивших ученика ове школе и што сви успјешно и озбиљно учествујемо у изградњи овог друштва и нашег Источног Сарајева”, истакао је Катић.

Садашњем руководству школе, свим бившим руководствима, вриједним професорима и поносним ученицима Катић је честитао првих 30 година и пожелио успјех на сваком пољу и да заједно наставе да раде и граде, свако из свог домена, најпожељније мјесто за живот у земљи.

ИЗВОРРТВИС/ фб Јован Катић
Претходни текстПозив заинтересованим лицима за куповину земљишта на локалитету Равна Романија – Етно село Соколовград
Сљедећи текстЕмисија “Пулс града”, 16.05. (ВИДЕО)