Насловна Вијести Источно Сарајево Катић: 70 000 КМ за помоћ заједницама етажних власника

Катић: 70 000 КМ за помоћ заједницама етажних власника

230
0

 Општина Источно Ново Сарајево издвојила је око 70.000 КМ у буџету за потребе заједница етажних власника, рекао је начелник ове локалне заједнице Јован Катић.

Он је навео да је Општинска управа данас потписала уговоре са 112 представника који су аплицирали на јавни позив за суфинансирање Пројекта заједница етажних власника.

Катић је нагласио да су ова средства издвојена за потребе које су исказали представници заједница етажних власника и додао да највећи дио иде за набавку противпожараних апарата.

„Приоритет је противпожарна заштита, јер смо у претходном периоду имали три пожара у стамбеним објектима и жеља нам је да то у наредном периоду спријечимо“, нагласио је Катић и додао да је дио средстава намијењен и за санацију кровних покривача, поправку интерфона и других ствари.

Према његовим ријечима, ово је вид сарадње са заједницама етажних власника и интеракција између становништва и Општинске управе.

Катић је напоменуо да је ове године пријављен рекордан број заједница етажних власника и да ће у буџету за наредну годину покушати да повећају средства за ове намјене.

Представник Заједнице етажних власника зграде у Спасовданској улици 11Б Миладин Ждрале истакао је да су аплицирали на овај јавни позив јер су им потребна средства за заједничку просторију у коју би смјестили документацију.

Ждрале каже да им је за то потребно од 500 КМ до 1.000 КМ и да ово није први пут да им општина Источно Ново Сарајево излази у сусрет. 

ИЗВОРСРНА
Претходни текстПочело суђење „Зенги“ Тунићу за злочине против војника ЈНА
Сљедећи текстСезона гријања у Сокоцу почиње на вријеме