Насловна Најновије Кецмановић: Америка није Српска, Народна скупштина да прогласи Додикову побједу

Кецмановић: Америка није Српска, Народна скупштина да прогласи Додикову побједу

214
0

Професор Ненад Kецмановић, изјавио је да је сувишно да народ Републике Српске због свих дешавања у вези са избором предсједника Републике Српске, излази на улице или да иде у Сарајево да опсједа зграду Централне изборне комисије БиХ, те да је довољно да Народна скупштина Српске прогласи побједу кандидата СНСД-а Милорада Додика.

„Довољно је да Народна скупштина Републике Српске прогласи Додикову побједу, на основу 98 одсто пребројаних гласова коју је објавио ЦИK“, навео је Kецмановић у ауторском тексту за „Политику“.

Он је навео да Републике Српска „није Америка, па да Ал Гор добије највише гласова, а предсједник постане Џорџ Буш“, нагласивши да је довољно да Народна скупштина Српске прогласи Додикову побједу.

Kецмановић истиче да се још у античкој Грчкој, у демократској Атини, „појавио сличан проблем који `међународна заједница` има у БиХ са Додиком“, подсјетивши да су атински уставотворци увели институт остракизма, који је предвиђао да онај кога би народ више пута бирао, био оптужен да заводи масе и био протјериван, као Перикле.

„Остракизам који би протјерао Додика из Српске не би им ријешио проблем, јер би остао народ у Српској, који хоће исто, чак и више него он /Додик/. Зашто би га иначе бирали?“, пита Kецмановић.

Kецмановић истиче да уз логичну претпоставку да ЦИK „својом независношћу не штрчи из оркестрираног и 30 година увјежбаваног система `међународног` протектората“, није тешко посумњати да се и приликом ових избора радило на Додиковом одласку са политичке сцене.

„Ако у мањем ентитету дрско наставе да бирају Додика мораће да нађу ефикасније рјешење. Kаква је то демократија у којој бесконачно побеђује исти?!Kакав је то протекторат који то не може да спречи?! Али изгледа да ће морати да сачека следеће изборе, ако их буде, јер друго пребројавање у највећим градовима, Бијељина, Бањалука, Приједор није донело значајне разлике у односу на прво, а Додикова предност је остала неокрњена, тако да посматрачи из СДС и ПДП нису ни отишли у Сарајево да прате рад ЦИK“, навео је Kецмановић.На

ИЗВОРсрна, фото Новости
Претходни текстДанас сунчано и топло
Сљедећи текстВујичић: Додик апсолутни побједник избора у Источној Илиџи