Насловна Најновије Кијевско – печерска лавра чува више од 120 светих кивота, које безбожници...

Кијевско – печерска лавра чува више од 120 светих кивота, које безбожници хоће да отму

148
0

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије, служио је данас молитву за страдалну Украјинску православну цркву и Kијевско-печерску лавру у којој се, како је рекао, чува више од 120 кивота светитеља и Божијих угодника, а безбожна власт то хоће да отме.

„Видимо да безбожна власт хоће да отме ту знамениту светињу која је понос цијелога православља, која је једна од највећих светиња под капом небеском. Усудио бих се да кажем, послије Храма Васкрсења Христовог у Јерусалиму, највећа светиња у цијелом Православљу“, рекао је владика Јоаникије.

Митрополит се помолио се Бог сачува Kијево-печерску лавру и остале велике светиње у Украјини, које нажалост отуђена од Бога и обезбожена власт, хоће да одузме од Украјинске православне цркве.

Он је појаснио да је та светиња стуб цијелога православља, нарочито изворног православља у Украјини, а да се сада ради на томе да се преда лажној цркви и псеудо-религијским дружинама и да се на такав начин почне затирати православна вјера у Украјини.

„Очигледно да се о томе ради. Иначе, ако би се радило о поштовању вјере и о слободи вјере, никоме не би пало на памет да посегне за таквим злим чином и злим поступком који је злокобан, понајвише за распети народ у Украјини“, истакао је митрополит Јоаникије након литургије у Саборном храму у Подгорици.

Митрополит Јоаникије је додао да сва борба у Црној Гори за светиње и за вјеру православну, изгледа као блиједа слика према ономе што они данас трпе и како се они данас боре.

„Народ својим тијелима штити кивоте светих и свештенство и своју Kијево-печерску лавру“, рекао је владика и додао да су се данас помолили да Господ излије своју благодат и своју милост, прије свега на Украјинску православну цркву, њене служитеље и цијели благовјерни народ.

ИЗВОРсрна, фото Побједа
Претходни текстМинистар Вучевић најавио нову опрему и наоружање
Сљедећи текстПутинов пут води ка истинској независности и суверенитету