Насловна Најновије Клачар: Дјеловали смо против поледице на путевима, посипање пијеском спекулације

Клачар: Дјеловали смо против поледице на путевима, посипање пијеском спекулације

199
0

Вршилац дужности директора предузећа „Комунално“ са Пала Богдан Клачар изјавио је Срни да је то предузеће дјеловало превентивно и све саобраћајнице и тротоаре на подручју ове општине посуло смјешом ради спречавања формирања поледице усљед временских услова, а наводе о посипању пијеском назвао је спекулацијама.

Он је навео да је „Комунално“, које је задужено за зимско одржавање путева,
посуло саобраћајнице смјешом за посипање у понедјељак, 21. новембра, када су многе породице прослављале крсну славу, Република Српска славила државни празник, и кретање возила и пјешака било у већој фреквенцији, а ледена киша и нагли пад температуре пријетили да изазову поледицу која би била опасност за возаче и пјешаке.

„Зимска служба `Комунално` дјеловала је превентивно и извршила посипање свих саобраћајница и тротоара смјешом за посипање која се прави у омјеру 1:1. То значи да се индустријска со и абразивни материјал /камени агрегат гранулације од два до четири, односно од четири до осам милиметара/ мијеша и посипачом се апликује на асфалтне површине“, појаснио је Клачар и наводе на одређеним порталима о посипању пијеском назвао спекулацијама.

Он је истакао да су камени агрегати ове гранулације према законским нормама које дефинишу начине и технологије третирања путева у зимским условима, а када се вожња прилагоди тим условима и ограничењима брзине која важе у насељеним мјестима, немогуће је да изазову било каква оштећења на возилима.

Клачар је нагласио да је Јавно предузеће „Комунално“ Пале задужено за зимско одржавање путева на подручју општине Пале и одржавање спроводи у складу са програмом одржавања који је усвојила Скупштина општине, те ће наставити одговорно и савјесно да обавља повјерене послове.

Одговарајући на питање ко је дужан да очисти пут на Каловитим брдима код извиђачких домова, који је посут шодором, јаловином, огромном количином каменчића и великом количином блата, Клачар је рекао да „Комунално“ ради по програму одржавања и чишћења јавних површина, а да за све друге ситуације дјелују по позиву или налогу општинске Комуналне полиције, и те услуге наплаћује.

ИЗВОРсрна
Претходни текстБиће осам министара Срба, пет Бошњака и три Хрвата
Сљедећи текстВишковић: Приоритет очување економске и политичке стабилности