Насловна Најновије Клизави коловози због кише

Клизави коловози због кише

179
0
Саобраћај се у већини крајева Републике Српске и Федерације БиХ одвија по мокрим и клизавим коловозима због нестабилних временских услова и кише која пада, па возачима из Ауто-мото савеза Српске савјетују маскимално опрезну и спорију вожњу и скрећу пажњу на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима.
 

У котлинама и дуж ријечних токова, те преко планинских превоја мјестимично је смањена видљивост због магле и ниске облачности.

Због минерских радова на магистралном путу Сарајево – Фоча, дионица Трново – Миљевина у кањону ријеке Бистрице повремене су обуставе саобраћаја у времену између 11.00 и 15.00 часова у трајању од два пута по пет до седам минута.

На том магистралном путу, али на дионици Добро Поље – Миљевина, због радова на санацији клизишта, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На дионици магистралног пута Црквина – Модрича један, због припремних радова на изградњи ауто-пута Вукосавље – Брчко измијењен је режим саобраћаја.

Саобраћај се одвија успорено на дионици магистралног пута Подроманија – Сумбуловац, у мјесту Мокро.

Због санације клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча – Горажде у мјесту Филиповићи, на линији разграничења, одвија отежано, једном траком /урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара/ уз постављену саобраћајну сигнализацију.

На магистралном путу Рудице – Нови Град због изградње бициклистичке и пјешачке стазе на снази су измјене у одвијању саобраћаја, уз постављену сигнализацију.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола измијењен је режим саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка због изградње кружне раскрснице.

На дијелу магистралног пута Жегуља – Љубиње, дионица Подврсник – Љубиње, у току је реконструкција пута, па се саобраћај одвија успорено наизмјеничним пропуштањем возила.

За вријеме реконструкције магистралног пута на дионици Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја.

Због радова је измијењен режим саобраћаја на дионици магистралног пута Брод на Дрини два – Врба у тунелу Чемерно.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћа се успорено.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Приједор – Козарац ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука – Приједор.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Измјене у одвијању саобраћаја су и на регионалним путевима Разбој – Руданка и Разбој – Тедин Хан.

Због клизишта, саобраћај се на регионалном путу Укрина – Горња Вијака одвија једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

У ФБиХ због радова на мосту Горица за саобраћај је затворена десна цијев тунела „1. март“ у смјеру Зеница – Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз лијеву тунелску цијев.

Спорије због радова током дана саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Чевљановићи – Нишићи.

Данас су отворене обје траке у Доњој Јабланици, на магистралном путу Јабланица – Мостар.

Због радова затворен је мост на улазу у Немилу, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

 
ИЗВОРсрна
Претходни текстНестабилно вријеме, обилније падавине на југу
Сљедећи текстНаранџасто упозорење на јаку кишу и вјетар