Насловна Најновије Клизалиште у Фочи отворено на радост малишана

Клизалиште у Фочи отворено на радост малишана

141
0

У Фочи је другу годину заредом почело да ради клизалиште, а отварање је, уз акробате са ватром, виле и џиновске свијетлеће роботе, било још један незабораван доживљај за малишане.

За такав доживљај фочанских малишана, побринули су се локална управа и аниматори из Новог Сада.

На Тргу краља Петра клизалиште ће уз пратећи мини-зимзоград, а у оквиру општинске манифестације „Зима у Фочи“, радити до краја јануара, док получасовни термин клизања кошта једну KМ.

Начелник Милан Вукадиновић подсјетио је да је клизалиште у Фочи први пут било постављено прошле године, а да ове године настављају ту лијепу традицију.

„Првог дана клизање је бесплатно, а остале дане наплаћиваће се симболична цијена да свако дијете може да приушти забаву за себе“, рекао је Вукадиновић.

Дјеца су пресрећна што се у њихов град вратила „ледена чаролија“, а десетогодишњи Вукашин Милановић каже да не зна баш добро да клиже, али му је занимљиво и труди се да научи.

„Ни прошле године ми није добро ишло, али мислим да ће ове године бити боље“, рекао је Милановић.

Годину млађа Атина Kалајџић, каже да је прошле године било прелијепо, па очекује да ће тако бити и овога пута.

У дрвеним кућицама поред клизалишта, дјеца ће моћи, по повољним цијенама, да се засладе укусним колачима и другим слаткишима које припремају вриједне домаћице, стални сарадници општинске Туристичке организације.

„Kао и претходне године, наше вриједне суграђанке припремиле су домаће колаче и разне слаткише, који су посебна радост за нашу дјечицу. Штандови ће пратити клизалиште и биће до самог краја манифестације `Зима у Фочи`“, рекла је Љепосава Ђајић из Туристичке организације.

Радно вријеме клизалишта је од 10.00 до 22.00 часова.

ИЗВОРсрна, фото Радио Фоча
Претходни текстУмро легендарни гитариста Џон Бек
Сљедећи текстПрекид водоснабдијевања у Источном Новом Сарајеву