Насловна Најновије Ковачевић: ЦИК што прије да исправи своју срамоту и објави резултате за...

Ковачевић: ЦИК што прије да исправи своју срамоту и објави резултате за предсједника Српске

181
0

Незаконити ЦИК је одмах по окончању ових избора ушао у једну спиралу незаконитости и сада је јако тешко коментарисати било коју одлуку коју они донесу, рекао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

– Било је потпуно логично и очекивано да јуче прогласе све прелиминарне резултате општих избора, наравно укључујући и изборе за предсједника Републике Српске поготово уколико се узме у обзир да и ово њихово незаконито поновљено контролно или како га већ зову пребројавање гласова за предсједника Републике Српске јасно указује да не постоје никаква релевантна одступања, да су она сва у домену статистичке грешке и тренутно износе од 0,7 одсто у односу на првобитне резултате које су објављивали од 2. до 10. октобра – истакао је Ковачевић.

Он је навео да је потпуно јасно да не постоје одступања која могу на било који начин да утичу на резултат, а резултат је тај да је Милорад Додик побиједио своје противкандидате убједљиво са разликом од скоро 30.000 гласова и да је дефинтивно постао предсједник Републике Српске.

– Очекујемо да ће ову своју срамоту да исправе у најскоријем могућем року и да ће најкасније сутра објавити резултате и за предсједника Републике Српске – рекао је Ковачевић за Срну.

Он је нагласио да је срамота да 20 дана послије одржавања избора, који су потпуно јасни, у којима је побједник потпуно јасно одређен од грађана Републике Српске, још нема комплетних прелиминарних резултата што додатно показује у каквој земљи живимо.

– И то је један од разлога због којег ћемо у уторак, у Бањалуци на великом народном митингу јасно да поручимо свима да не пристајемо да било ко на било који начин прекраја и мијења изборну вољу грађана Републике Српске, али и да ће Република Српска морати донијети озбиљне политичке одлуке како би заштитила своја Уставом загарантована права, а једно од тих права јесте и да изборе за све нивое из своје надлежности организује самостално – рекао је Ковачевић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПланска искључења електричне енергије
Сљедећи текстИздаваштво Српске на 65. Међународном сајму књига у Београду