Насловна Вијести Кокаин за црногорско тржиште високе чистоће – грам од 70 до 100...

Кокаин за црногорско тржиште високе чистоће – грам од 70 до 100 евра

227
0

Kокаин за црногорско тржиште изразито је високе чистоће, а грам се продаје за 70 до 100 евра, саопштила је Управа полиције у Подгорици.

Управа полиције је навела да се може претпоставити, да ће се Лука Бар у наредном периоду у мањој мјери користити за кријумчарење кокаина.

У Процјени опасности од тешког и организованог криминала у Црној Гори, истиче се да у односу на локално тржиште, прикупљени подаци указују да је дошло до благог пораста броја конзумената кокаина, при чему је проценат конзумената на нивоу од 10 до 20 одсто, у односу на укупан број конзумената свих врста опојних дрога.

„Kокаин се за потребе локалног тржишта углавном допрема из општина које гравитирају ка југу Црне Горе, а за транспорт се доминантно користе различите врсте превозних средстава, при чему се скрива у унутрашњости возила на тешко приступачним мјестима, док поједина возила имају и специјално израђена мјеста за скривање такозваних штекова или бункера“, указује се у полицијском документу.

Из Управе полиције наглашавају да се однос потражње и понуде значајно мијења у току љетње туристичке сезоне, када су регистроване и значајне промјене у дијелу који се односи на цијене наркотика намијењених локалној дистрибуцији.

Kокаин који је намијењен тржишту Црне Горе, карактерише изразито висок степен чистоће, који се у највећем броју обрађених случајева креће више од 90 одсто, навели су из Управе полиције, уз напомену да су најчешће супстанце које се користе за разблаживање креатин, тетрамисол, норкокаин, цинамоилкокаин и екгонин метил естар.

„Цијена кокаина намијењеног за уличну продају креће су у износу од 35.000 до 40.000 евра по килограму, док се даља дистрибуција врши по цијени од 70 до 100 евра по граму. У току љетње туристичке сезоне на подручју приморских општина долази до значајног пораста цијене, при чему се цијена грама кокаина креће у распону од 100 до 150 евра“, навела је Управа полиције.

У документу се наводи да успостављању стабилне мреже за дистрибуцију кокаина у току љетње туристичке сезоне, нарочито у општинама на Црногорском приморју, у значајној мјери доприноси и боравак клијентеле високе платежне моћи, како и разграната мрежа сарадника укључених у пружање различитих врста услуга и организацији различитих видова забаве и ноћног провода.

ИЗВОРсрна, фото Дан
Претходни текстСвирепо убиство српског дјечака Слободана Стојановића
Сљедећи текстОгњен Ђурковић побједник у скоковима на Каљинском буку