Насловна Вијести Источно Сарајево Кокот са „Фамосом“ ушао у Прву лигу Републике Српске

Кокот са „Фамосом“ ушао у Прву лигу Републике Српске

240
0

Тридесетседмогодишњи Зоран Кокот вратио се прошле јесени на фудбалске терене БиХ. 

Двије и по године након што се опростио од играчке каријере у дресу Славије, а „соколове“ својим кључним головима оставио у лиги у сезони 2018/19, одлучио је да обуче дрес Фамоса из Војковића и тадашњем друголигашу из Војковића помогне у остварењу својих циљева. 

У првом контакту са лоптом по повратку на терен Кокот је одмах погодио и показао да је форма пролазна, али класа остаје. Фамос је ушао ове године у Прву лигу Републике Српске, а Кокот се тако послије три године враћа у то такмичење којем је већ једном рекао „збогом“.

– Ето, није било збогом него довиђења. Јесам се тада опростио, стварно сам мислио да је крај, али лопта ме привлачи, не могу да се одвојим од ње. Даћу колико могу, помоћи ћу колико је у мојој моћи да Фамос оствари своје циљеве – рекао је Кокот. 

Нове припреме, а зна се да су код Владимира Дрињака оне увијек високог интезитета без обзира на ранг такмичења добро подноси.

– Није толико страшно, може се поднијети. Добро радимо стварно. Фамос је једна група сјајних момака, жељних рада и ништа им није тешко. Проблем нам мало представљају радови на стадиону, тако да не можемо користити читав терен. За сада, када је овај први дио припрема у питању и рад на снази и кондицији, то и није био превелик проблем, али како се буде приближивао старт првенства и рад на уигравању тако ћемо морати имати и терен на располагању. У сваком случајно сигурно да ћемо бити сјајно физички спремни, како је то и обично „Фамос“ – истиче Кокот.

Појачава се „Фамос“ и играчки у складу са клупским могућностима. Кокот је за сада задовољан оним што је стигло у клуб.

– Фамос је једна специфична средина гдје влада огромно пријатељство и није се ту тешко уклопити, само ако желиш да се уклопиш. Момци који су дошли су појачања за нашу екипу свакако и добро су се уклопили у тим. Фали нам још понеки играч, али то ћемо рјешавати у ходу и комплетирати се до почетка првенства – додаје он.

У пријатељској утакмици против Мошћанице Кокот је искористио своје искуство и постигао гол већ у другој минути утакмице и показао да има још много тога понудити.

– У двије утакмице гдје смо играли са, да кажем, најјачим саставом показали смо доста добрих ствари. Против Сутјеске смо били егал са прволигашем, против Мошћанице смо били доста боља екипа, али смо постигли само тај један гол. Па ето, нападачки инстикт се не губи. Својим искуством и јесам ту да помогнем овим млађим момцима, дам понеки савјет и заиграм колико могу. Нисам више играч за 90 минута фудбала, али колико могу – даћу – истакао је Кокот.

Упоредо са играњем фудбала Зоран Кокот је и тренер у омладинској школи Фамоса, а дјечаци ће од њега дефинитивно моћи много тога да науче. 

ИЗВОРsportdc.net
Претходни текстСутра привремени прекиди испоруке ел.енергије у Рогатици и Рудом
Сљедећи текстЕмисија ,,Пулс града“, 20. јули 2022. године