Насловна Вијести Република Српска Колегијум о одржавању двије посебне сједнице

Колегијум о одржавању двије посебне сједнице

194
0

Колегијум Народне скупштине Републике Српске требало би на данашњој сједници да утврди приједлог дневног реда и термин одржавања двије посебне сједнице парламента Српске.

Сједница Колегијума, коју је сазвао предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, заказана је за 11.00 часова, најављено је из Народне скупштине Српске.

Чубриловић је рекао јуче да ће Колегијум разматрати термин одржавања и приједлог дневног реда двије посебне сједнице – једне на захтјев српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, а друге на захтјев Владе Републике Српске ради доношења новог закона о легализацији.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорада Додика упутио је захтјев за одржавање посебне сједнице Народне скупштине на којој би посланици требало да се изјасне о његовој изјави о проглашењу Одлуке о давању агремана амбасадору Њемачке у БиХ, која је усвојена без консензуса на ванредној сједници Предсједништва БиХ, веома штетном по виталне интересе Републике Српске.

Влада Републике Српске утврдила је 8. септембра, по хитном поступку, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о легализацији бесправно изграђених објеката, који би требало да се нађе на дневном реду посебне сједнице.

Овај приједлог закона односи се на легализацију бесправно изграђених објеката на територији цијеле Републике Српске, а измјене и допуне се доносе ради омасовљења легализације и поједностављења процедура.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПланска искључења електричне енергије
Сљедећи текстПочињу „Дани Душка Трифуновића“