Насловна Најновије Коловози влажни на већини праваца

Коловози влажни на већини праваца

145
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ на већини путева влажни су коловози, у котлинама и дуж ријека магла смањује видљивост, а на дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони земље или камења, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Додатна опрезност потребна је на правцима Kнежево-Турбе, Бањалука-Црна Ријека, Рогатица-Устипрача-Вишеград и Добро Поље-Брод на Дрини.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Kлашнице због радова на рехабилитацији и изградње три кружна тока на дионици Kлашнице један-Нова Топола, као и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

Измијењен је режим саобраћаја и на дијелу магистралног пута Бањалука два-Српске Топлице /Омладинска улица/ због изградње тротоара, те на дионици Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ због реконструкције магистралног пута.

Режим саобраћаја измијењен је и на петљи Јоховац, због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због реконструкције раскрснице на укрштању Улице цара Лазара и дионице магистралног пута Соколац-Подроманија измијењен је режим саобраћаја.

Нови режим саобраћаја на снази је и на дионици магистралног пута Челинац-Kотор Варош и на путу Челинац-Укрина због изградње разводне мреже водовода, као и на регионалном путу Теслић два-Теслић три-ентитетска граница /Подјезера/ због изградње кружне раскрснице.

Режим саобраћања измијењен је и у тунелу „Чељиговићи“ на дионици магистралног пута ентитетска граница /Лапишница/-Љубогошта, као и у тунелу „Стамболчић“ на магистралном правцу Пале-Подграб због фарбања тунела и инсталацији опреме, те на дионици магистралног правца Стари Мајдан-Бањалука /Рударска/ и на правцу Језеро-Шипово.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, због чега је измијењен режим у саобраћању.

Другачије се саобраћа и на дионици магистралног пута Приједор-Kозарац ради укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, те на правцу Приједор три-ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко коловоза, током експлоатације рудника Љубија.

Получасовне обуставе саобраћаја на снази су на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова.

Једном коловозном траком због активираног клизишта саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, те на регионалним правцима Укрина-Горња Вијака.

У Федерацији БиХ обустава саобраћаја на снази је на раскрсници магистралних путева /М-5 и М-16/ у Доњем Вакуфу због изградње обилазнице Доњи Вакуф, као и на дионици Житомислићи-Почитељ од 9.00 до 12.15 часова и од 13.15 до 15.00 часова сваким даном осим недјеље и празника.

Због радова спорије се саобраћа и на дионици ауто-пута А-1 Зеница сјевер-Зеница југ, као и на магистралном путу Бихаћ-Босански Петровац.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна, АМС РС
Претходни текстПале: Сутра обиљежавање крсне славе Борачке организације
Сљедећи текстВише од стотину свјетских лидера у Шарм ел Шеику