Насловна Вијести Република Српска Коловози клизави, магла мјестимично смањује видљивост

Коловози клизави, магла мјестимично смањује видљивост

156
0

У већини крајева Републике Српске и Федерације БиХ, коловози су претежно мокри и клизави због нестабилних временских прилика, а видљивост је мјестимично смањена због магле.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске скрећу пажњу на могућност ситнијих одрона камења и земље на коловоз, на дионицама у усјецима и поред камених косина.

Поводом одржавања пењачког „Дрил енд чил фестивала“, у кањону „Тијесно“, у близини рафтинг слалом стазе, биће обустављен саобраћај на дионици магистралног пута Kарановац – Црна Ријека, у времену од 11.00 до 11.45 часова.

За вријеме обуставе, саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативни путни правац Бањалука – Чађавица – Мркоњић Град.

Због радова на дионици магистралног пута, од кружног тока код Гимназије у Бањалуци до Kарановца, саобраћај се одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

С обзиром да је ријеч о веома фреквентном путном правцу, возаче из АМС моле за стрпљење због честих застоја и формирања дужих колона возила.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На новоизграђеној дионици ауто-пута на Kоридору „Пет це“ Товира – Kостајница, до 15. септембра изводиће се пробне, односно тестне вожње на новоизграђеној траси.

Током тог периода на истој дионици биће постављена саобраћајна сигнализација којом ће бити регулисана брзина кретања, ограничена на нивоу градилишне, односно брзине у току извођења радова, а након тога пројектована од 130 километара на час.

За вријеме трајања пробног периода корисници ове дионице ауто-пута неће плаћати путарину.

Због радова на фарбању тунела и инсталацији опреме измијењен је режим у одвијању саобраћаја у тунелу „Чељиговићи“ на дионици магистралног пута граница Републике Српске/ФБиХ /Лапишница/ – Љубогошта, као и у тунелу „Стамболчић“ на магистралном путу Пале – Подграб.

У току су радови на проширењу и реконструкцији водоводног система, због чега ће бити измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Kрупац – граница Републике Српске /Богатић/.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја због радова на дионици магистралног пута граница Републике Српске /Бакрачуша/ – Невесиње један.

Због радова на дионици магистралног пута Стари Мајдан – Бањалука /Рударска/измијењен је режим у одвијању саобраћаја, због чега из АМС савјетују возаче да возе опрезније и да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици регионалног пута Приједор три – граница Републике Српске/ФБиХ /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко пута, током експлоатације рудника Љубија.

На дионици магистралног пута Приједор – Kозарац, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, саобраћај ће се изводити уз измијењен режим вожње.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона, на надвожњаку број на дионици магистралног пута Kлашнице два – Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини – граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Једном коловозном траком, због активираног клизишта, саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча – Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, те на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик – Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран – Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље – Доња Трнова – Главичице – Мезграја.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац – Горња Вијака један – Горња Вијака два – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић због чега је измијењен режим саобраћаја.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље – Подновље, због оштећења коловоза.

На подручју ФБиХ због радова на изградњи обилазнице Доњи Вакуф, саобраћај је обустављен на раскрсници магистралних путева у Доњем Вакуфу и преусмјерен на привремену обилазницу.

На магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф због радова у тунелу „Скела“, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

У ноћним часовима, од 22.00 до 6.00, саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Радови су у току на дионици ауто-пута Зеница југ – Зеница сјевер, као и на магистралним путевима Тузла – Лукавац, Бихаћ – Босански Петровац, Житомислићи – Почитељ и Јајце – Доњи Вакуф – Травник.

На граничним прелазима у БиХ задржавања су до 30 минута.

ИЗВОРАМС РС, фото 24h.ba
Претходни текстКренула колона према Тумарама за марш “Стазом егзодуса“
Сљедећи текстПатријарх данас служи у Јасеновцу