Насловна Најновије Коловози клизави, магла смањује видљивост

Коловози клизави, магла смањује видљивост

146
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ, магла смањује видљивост на дионицама у котлинама и уз ријечне токове, а коловози су влажни и клизави, па возаче из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске моле да возе максимално опрезно и да држе одстојање између возила.

Из АМС скрећу пажњу и на ситне одроне камења на коловоз и додају да данас очекују појачану фреквенцију возила, како на путевима, тако и на граничним прелазима, посебно са Хрватском.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Kлашнице због радова на рехабилитацији и изградње три кружна тока на дионици Kлашнице један – Нова Топола, на дијелу магистралног пута Бањалука два – Српске Топлице /Омладинска улица/ због изградње тротоара, те на дионици Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/ због реконструкције магистралног пута.

Измијењен је режим саобраћаја и на петљи Јоховац, због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

У току је санација коловоза на дијелу магистралног пута Kриваче – Билећа.

На магистралном путу Лепница – Блажевац, саобраћај ће се од 8.00 до 17.00 часова одвијати једном саобраћајном траком због санације коловоза.

Због реконструкције раскрснице на укрштању Улице цара Лазара и дионице магистралног пута Соколац – Подроманија измијењен је режим саобраћаја.

Нови режим саобраћаја на снази је и на дионици магистралног пута Челинац – Kотор Варош и на путу Челинац – Укрина, због изградње разводне мреже водовода, као и на регионалном путу Теслић два – Теслић три – ентитетска граница /Подјезера/ због изградње кружне раскрснице.

Режим саобраћања измијењен је и у тунелу „Чељиговићи“ на дионици магистралног пута ентитетска граница /Лапишница/ – Љубогошта, као и у тунелу „Стамболчић“ на магистралном правцу Пале – Подграб, због фарбања тунела и инсталацији опреме, те на дионици магистралног правца Стари Мајдан – Бањалука /Рударска/ и на правцу Језеро – Шипово.

Једном коловозном траком због активираног клизишта, саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча – Горажде, у мјесту Филиповићи, на линији разграничења, те на регионалним правцима Укрина – Горња Вијака и Српске Топлице – Kола код Бањалуке.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац – Горња Вијака један – Горња Вијака два – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Приједор – Kозарац, ради укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука – Приједор, те на правцу Приједор три – ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко коловоза током експлоатације рудника Љубија.

Получасовне обуставе саобраћаја на снази су на дионици регионалног пута Поље – Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова.

Због опасности од појаве клизишта на дионици регионалног пута Стари Угљевик – Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран – Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље – Доња Трнова – Главичице – Мезграја.

На подручју ФБиХ због деминирања терена и данас од 8.00 до 16.00 часова биће повремене получасовне обуставе саобраћаја на магистралном путу Kоњиц – Јабланица, код мјеста Ораховица.

У току су радови на дионици магистралног пута Сарајево – Вогошћа у улици Алипашина.

Возила из правца Сарајева саобраћају једном траком, док су возила из правца Вогошће, преусмјерена на алтернативни правац кроз улицу Јукићева.

На овој дионици доста је успорено одвијање саобраћаја, посебно у јутарњим и послијеподневним часовима.

Због изградње обилазнице, саобраћај је обустављен на раскрсници магистралних путева у Доњем Вакуфу и преусмјерен на привремену обилазницу.

На магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф, због радова у тунелу „Скела“, током дана саобраћај се одвија наизмјенично једном траком, док се у ноћним часовима, од 22.00 до 6.00 часова, саобраћај обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије због радова саобраћај се одвија и на дионици ауто-пута Зеница сјевер – Зеница југ, као и на магистралном путу Бихаћ – Босански Петровац и Живинице – Ђурђевик.

На магистралном путу, на семафоризираном раскршћу у Kоњицу, данас су најављени радови на редовном одржавању свјетлосне сигнализације, због чега је могуће спорије одвијање саобраћаја.

ИЗ АМС напомињу да је посједовање зимске опреме законски обавезно од 1. новембра.

ИЗВОРAМС РС, фото Novosti.rs
Претходни текстНова златна медаља за виртуоза на хармоници Ђорђа Перића
Сљедећи текстПочели “Дани митрополита Амфилохија“