Насловна Најновије Коловози клизави, мјестимично густа магла у котлинама

Коловози клизави, мјестимично густа магла у котлинама

140
0

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија по претежно мокрим и клизавим коловозима, а мјестимично густа магла смањује видљивост и успорава саобраћај на појединим дионицама у котлинама и дуж ријечних токова.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске савјетују опрезну вожњу, прилагођену условима на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Градишка – Нова Топола -Клашнице, Соколац – Подроманија, Бањалука – Српске Топлице, Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/, Челинац – Котор Варош, Теслић – Подјезера, Приједор – Стара Ријека, као и Приједор – Козарац.

Измјене у саобраћају су и у тунелима „Чељиговићи“ на магистралном путу Лапишница – Љубогошта и „Стамболчић“ на путу Пале – Подграб, као и на магистралном путу код Добоја гдје је у току градња ауто-пута.

Због квара на водоводној цијеви, саобраћај се одвија успорено на дијелу магистралног пута Приједор – Сански Мост, у Улици Краља Александра у Приједору.

Режим саобраћаја измијењен је и на путевима Стари Угљевик – Главичице, у рејону Старог Угљевика, Србац – Горња Вијака – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић, Фоча – Горажде у Филиповићима, Језеро – Шипово, Укрина – Горња Вијака и Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, као и на правцу Лакташи – Србац.

У ФБиХ се ради на дионици магистралног пута Житомислићи – Почитељ, Сарајево – Вогошћа, Добој – Маглај, на дионици ауто-пута Зеница сјевер – Зеница југ и на путу Јајце – Доњи Вакуф у тунелу „Скела“.

На граничним прелазима нема дужих задржавања. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик: Радићу са свима који не доводе у питање Републику Српску
Сљедећи текстДанас облачно са кишом, на планинама снијег