Насловна Вијести Република Српска Коловози мокри и клизави, учестали одрони

Коловози мокри и клизави, учестали одрони

108
0

У већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ коловози су мокри и клизави и учестали су одрони камења, па је потребно максимално опрезна вожња, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Нормализован је саобраћај на дионици Врбашка-Драксенић у мјесту Орахова, на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица.

Режим саобраћаја измијењен је на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања на терен механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор.

Због радова у тунелу „Чељиговићи“ на магистралном путу ентитетска граница Лапишница-Љубогошта, измијењен је режим саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице због рехабилитације коловоза, те на дионици Клашнице један-Нова Топола због изградње три кружна тока.

Због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, такође, је измијењен режим одвијања саобраћаја.

Нови режим саобраћаја на снази је и на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела „Путниково брдо два“.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне правце.

Саобраћај се одвија једном коловозном траком Због активираног клизишта на магистралном путу Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, те на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље аутомобили саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

У ФБиХ угаженог снијега на коловозу има на правцима Бихаћ-Кључ и Босански Петровац-Дрвар-Ресновци-Босанско Грахово, а и мјестимично су јаки удари вјетра.

Спорије због радова саобраћа се у тунелу Скела на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф и Живинице-Ступари код мјеста Ђурђевик.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

ИЗВОРСРНА
Претходни текстЖена пала у Миљацку и утопила се
Сљедећи текстОблачно и хладније уз умјерене падавине