Насловна Најновије Коловози мјестимично влажни, поледица у планинским предјелима

Коловози мјестимично влажни, поледица у планинским предјелима

106
0

Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, док на дионицама у планинским предјелима има поледице.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске скрећу пажњу на учестале одроне на бројним дионицама и возачима савјетују максимално опрезну вожњу, те напомињу да је посједовање зимске опреме законски обавезно до 1. априла.

На дијелу магистралног пута Жегуља – Љубиње, на дионици Подврсник – Љубиње, у току радови па се саобраћај одвија успорено наизмјеничним пропуштањем возила.

На магистралном путу Брчко – Бијељина и на регионалном путу Вршани – Рача, у рејону Велиног Села у току су радови, због чега се саобраћај од 7.00 до 17.00 часова одвија успорено, уз повремене краткотрајне прекиде.

Због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено на магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову и на путу Фоча – Горажде, у мјесту Филиповићи, на путу Укрина – Горња Вијака, на путу Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље.

У току су радови у тунелу Чемерно на путу Брод на Дрини два – Врба и у тунелу Сијерачке стијене на путу Добро Поље-Миљевина.

Ради уклањања објекта и санације клизишта на регионалном путу Добој – Прњавор – Србац, дионица Србац – Горња Вијака један, у Улици Владе Винчића обустављен је саобраћај сваким радним даном и суботом од 7.00 до 17.00 часова.

Радови се изводе на путевима Подврсник – Љубиње, Приједор – Козарац, Градишка – Нова Топола – Клашнице, и Чатрња – Градишка, као и од петље Јоховац до Вукосавља, од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путу Бродар – Рудо забрањен је саобраћај за возила укупне масе веће од 10 тона, док је за путничка возила ограничена брзина кретања на 20 километара на сат.

Забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на путу Поље – Подновље, за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на путу Клашнице два – Шарговац у мјесту Трн, за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона на путу Брод на Дрини – Шћепан Поље.

На дионици Стари Угљевик – Главичице забрањен је саобраћај због опасности од појаве клизишта, па се путничка возила преусмјеравају преко локалног пута Модран – Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље – Доња Трнова – Главичице – Мезграја.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

На подручју ФБиХ учестали су одрони, посебно на путевима Бугојно – Купрес, Турбе – Карановац, Бихаћ – Србљани – Босанска Крупа и Живинице – Кладањ – Олово.

Спорије због радова током дана саобраћа се на магистралном путу Јабланица – Мостар, као и на улазу у Столац, затим на скретању за Ораховицу на подручју Коњица, те на раскрсници Горња Калесија – Сапна.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње – Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНа Романији такмичење младих скијаша
Сљедећи текстДанас претежно сунчано и топлије