Насловна Најновије Коловози претежно суви, магла у вишим предјелима

Коловози претежно суви, магла у вишим предјелима

46
0

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ, одвија по претежно сувим коловозима, а видљивост је због магле мјестимично смањена у вишим предјелима.

Због појачане фреквенције возила у јутарњим часовима, у градским центрима могуће су гужве, па возаче из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске моле за стрпљење.

Из АМС апелују да сви учесници у саобраћају поштују прописе, избјегавају ризична претицања и да буду максимално опрезни.

У току су радови на санацији шкарпи и нестабилних косина на магистралном путу Црна Ријека – Јајце, због чега је саобраћај обустављен и преусмјерен на пут преко Мркоњић Града и Језера.

Због радова, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на путном правцу Приједор – Копривна, на магистралном путу Нова Топола – Клашнице и на дионици магистралног пута Хан Пијесак – Соколац.

Због бушачко-минерских радова повремене су обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Љубогошта – Сумбуловац – Подроманија, на локалитету каменолома „Рогоушићи“ у трајању од пет до седам минута.

Због минерских радова на дијелу магистралног пута Подроманија – Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента, повремене су обуставе саобраћаја два пута дневно у трајању од пет до седам минута.

Минерски радови у току су и на магистралном путу Сарајево – Фоча, на дионици Трново – Миљевина, у кањону ријеке Бистрице.

На дионици магистралног пута Добро Поље – Миљевина, саобраћај се одвија успорено једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци – Устипрача саобраћај се одвија једном траком.

Саобраћај регулише привремено постављена саобраћајна сигнализација, а брзина кретања возила ограничена је на 30 км/х. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 30 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/, изимјењен је режим у одвијању саобраћаја. На тој дионици забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због радова минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ привремене су обуставе саобраћаја на дионици регионалног пута Добој – Модрича, у мјесту Костајница.

Ради укључивања и искључивања механизације која је нагажована на изградњи ауто-пута на Коридору „Пет це“ од моста Руданка, укључујући мост, до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка – Добој.

На регионалном путу Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице – Нова Топола, измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

На регионалном путу Прибој – граница Републике Српске/ФБиХ /Шибошница/, на дионици Мачковац – Пипери, забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар – граница Републике Српске/Србије /Рудо/ забрањен је саобраћај за возила укупне масе веће од 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик – Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран – Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље – Доња Трнова – Главичице – Мезграја.

Због деминирања терена на путном правцу Брчко – Церик /Малезијски пут/ од 8.00 до 16.00 часова долази до получасовних обустава саобраћаја, уз 10-минутна пропуштања возила.

Возачи, који се крећу од Церика ка Брчком, упућена је молба да користе обилазницу преко Брке за Брчко, док у супротном смјеру користе обилазницу на кружном току преко Брке за Церик.

Деминерски радови изводе се сваког радног дана од 8.00 до 16.00 часова и на путном правцу Лопаре – Челић, на скретању за Брусницу.

На подручју ФБиХ због редовног сервисирања лијеве тунелске цијеви тунела Вис, 25. новембар и Граб од 8.00 часова за саобраћај је бити затворена дионица ауто-пута Тарчин – Лепеница.

За вријеме радова саобраћај се одвија двосмјерно, супротном страном ауто-пута.

На магистралном путу Кључ – Сански Мост, на улазу у Сански Мост, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

У току је санација шкарпи и косина на магистралном путу Лашва – Каоник код насеља Грабље, због чега се саобраћај одвија успорено, једном траком.

С обзиром да је ријеч о изразито фреквентној дионици, формирају се дуже колоне возила у оба смјера, па је возачима упућена молба за стрпљење и разумијевање.

Радови су у току и на магистралним путевима Лукавац – Шићки Брод, Србљани – Босанска Крупа, Бугојно – Горњи Вакуф/Ускопље, Јабланица – Прозор, Тарчин – Коњиц, Кладањ – Власеница, Јелах – Добој, Јабланица – Потоци и Чевљановићи – Нишићи.

На дионици регионалног пута Завала – граница БиХ/Хрватске због неопходних радова, саобраћај је потпуно обустављен.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила тежа од пет тона највеће дозвољене масе, те се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Соколац срце Романије
Претходни текстХитна сједница Савјета безбједности због напада Израела на Рафу
Сљедећи текстМладен Ђуревић једногласно предложен за кандидата за начелника